SOCIAL MEDIA

Työpiste vierashuoneeseen?

Talomme pienin huone on tällä hetkellä vierashuoneena ja kyseiseen tarkoitukseen sen alunperin ajattelimmekin. Viime aikoina olemme V:n kanssa kuitenkin puhuneet siitä, että työhuoneelle olisi käyttöä. Tai ei varsinaisesti kokonaiselle huoneelle, vaan lähinnä toimivalle työpisteelle. Vierashuone olisikin ainoa järkevä sijoituspaikka sille, nykyisellään se ei kuitenkaan sinne mahtuisi.


Vierashuone on kooltaan vain 7,4 m2 eli hyvin kompaktin kokoinen. Vierassänkynä toimii 120cm leveä runkopatja eikä huoneeseen paljon muuta mahdukaan. Tilaa täyttää lisäksi nurkassa oleva kiinteä kaappi, joka kätkee sisäänsä vieraspeitot, tyynyt, pyyhkeet ja lakanat. Niin ja kasan puolustusvoimien varusteita, joita V silloin tällöin tarvitsee.


Leveä sänky (ja ylipäätään kunnon vierashuone) on kuitenkin osoittautunut toimivaksi, sillä yleensä vieraamme yöpyvät vähintään kaksi yötä. Patjat lattialla kun tuovat itselleni mieleen leirikoulun.

Kuva: alvsbytalo.fi

Ajatus toimivasta työpisteestä kuitenkin houkuttaisi kovasti, joten tarvitsen teidän apuanne. Kuinka sisustaisitte vierashuoneemme, jotta siitä saataisiin toimiva vieras- ja työhuone?

14 kommenttia :

 1. Huoneen kapeus on kyllä ongelmallinen enkä oikein keksi mitään muuta ratkaisua kuin lyhyt vuodesohva ikkunan eteen - ja silloinkin työpisteessä pitäisi olla pyörät alla, että sen saisi siirrettyä vuoteen levityksen alta pois. Itselläni on myös mietittävänä työhuoneen sisustus eikä ole ollenkaan niin helppo juttu kuin olin ajatellut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, harmaita hiuksia aiheuttava projekti - ihan jo pelkästään ajatuksen tasollakin! Lisäongelman ehdotukseesi tuo se, että ikkunan alla on tuo patteri... En haluaisi sen eteen laittaa mitään raskasta kalustetta... Eli mahdoton yhtälö siis :)

   Poista
 2. Mitä jos käännät sängyn??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mietin itsekin, ongelmana vain on sama mitä Ladyllekin vastasin, että patteri jää siinä tapauksessa kokonaan sängyn taakse... Täytyypä kuitenkin kokeilla jossakin vaiheessa, että miltä se näyttäisi :)

   Poista
  2. Kannatan tätä :) hmm.. Patteri.. Entä jos sängyn ja patterin väliin jättää vähän ilmatilaa?

   Poista
  3. Täytyy pyöritellä sänkyä, kunhan ehdin :) Tosin eilen jo sanoin miehelle, että mä olisin valmis heivaamaan koko sängyn mäkeen ja panostamaan siihen työhuoneeseen... Meillä kun on mediahuoneen sohva vuodesohvamallinen, niin sinnekin mahtuisi nukkumaan :) Ei vain yleensä sinne ihmisiä majoiteta (paitsi hätätilassa), kun halutaan siellä vieraiden kanssa katsoa esim. leffaa tai miehet pelata pleikkaria :D

   Poista
 3. Meillä ratkaistiin hieman vastaavanlainen tilanne panostamalla kunnolliseen vuodesohvaan, sillä meillekin tulevat yövieraat ovat yleensä enemmän kuin sen yhden yön. Lattiatilaa saatiin sohvan avulla hieman enemmän, joten työpöytäkin mahtuu olemaan huoneessa omalla paikallaan.

  Voisiko teillä sijoittaa työpöydän ikkunan alle (luonnonvaloa) ja vuoteen sijoittaa aivan kaapin viereen, ottaen tuolin pois - tulisiko tilaa tarpeeksi työpisteelle ikkunan alle?

  VastaaPoista
 4. Justiisa meille tein työ/opiskelupisteen olkkariin :) Pakkorako,niin paljon koneella tehtäviä hommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei olkkariin oikein mahdu... Tai mahtuu, mutta sitten työpisteellä oleva istuisi televisionkatsojan tiellä :) Ja kaikki muut "koristeet" (kuten vanha rukki ja retro tv-taso) täytyisi viedä varastoon.... Joten ei käy :D

   Poista
 5. Ehdotan että vaihdatte kiinteän kaapin vähän leveämpään liukuovikaappiin ja sijoitatte työpisteen sinne kaapin sisälle. Meillä on näin että jätettiin pieni kolo työpöydälle ja sen yläpuolelle "elfa"-kiskoille hyllyjä joihin saa mappeja, tulostimen yms. Sitten kun työpistettä ei tarvitse käyttää niin laittaa vain oven kiinni. Kuitenkin sinne kaapin sisälle sijottaisi luonnollisesti myös yhden vaatekaappirungon, johon saisi nuo tavarat mitkä siellä nytkin on :) En tiedä saako tästä sepustuksesta selville mitä tarkoitan :P
  Niin että tuohon tuolin paikalle tulisi siis kaappia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea, mutta kaappia ei aiota purkaa eikä vaihtaa, ihan siitä syystä, että huoneen lattia on pari vuotta sitten uusittu ja kaapin purun yhteydessä se täytyisi jälleen uusia, koska kaapin alla on luonnollisesti erilainen lattia :) Tästä hommasta on selvittävä pelkästään maalilla ja kalusteilla!

   Poista
 6. Tai toinen vaihtoehto hommata sellainen sohvasänky jossa olisi alla laatikot johon saisi vierasvuodevaatteet, ottaa kiinteä kaappi pois kokonaan ja koota työpiste kaapin tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea tämäkin, mutta kuten edelliseen kommentoin, niin kaapin purku ei ole vaihtoehto tällä hetkellä :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.