SOCIAL MEDIA

Remonttia, remonttia

Perjantaina aloittamani sisustusprojekti ei ole edelleenkään valmis, sillä koko viikonloppu on mennyt mediahuonetta remontoidessa. Mieheni on kerrankin ollut koko viikonlopun kotona (kaikki hirviluvat on siis käytetty), joten halusin hyödyntää kaiken mahdollisen ajan remontin edistämiseen.

Alunperin remontin oli tarkoitus edetä huonejärjestyksessä, mutta mieheni halusi hypätä vierashuoneen yli mediahuoneeseen tajutessaan, että saa ostaa videotykin heti mediahuoneen valmistuttua. Vaarana tässä tosin on se, että remontti ei sen jälkeen etenee enää ollenkaan.

Lauantaiaamumme alkoi siis seinien levyttämisellä. Joku viisas ihminen talomme rakennusaikana oli päättänyt, että kukaan tuleva asukas ei halua vaihtaa tapetteja. Alkuperäiset tapetit oli vedetty lastulevyseinään ilman pohjamaalia, joten niiden poistaminen oli mahdotonta. Meitä edeltäneet asukkaat olivat yrittäneet poistaa tapetteja, tuloksetta, ja päätyneet tapetoimaan edellisten päälle niin, että tapettiin jäi "koloja" vanhan tapetin poistoyrityksestä. Ainoa vaihtoehtomme oli siis levyttää seinät remonttigyprocilla.Gyproc-levyn seinään laittaminen onkin se helpoin ja nopein vaihe (jos seinässä ei ole pistorasioita tai ikkunoita). Sen jälkeen alkaa työ ja tuska. Ruuvinkannat täytyy tasoittaa kitillä, jonka jälkeen kuivunut tasoite täytyy hioa tasaiseksi.
Tämän jälkeen gyproc-levyjen saumat täytyy tasoittaa saumanauhalla, jonka päälle levitetään lisää kittiä. Sitten odotetaan kitin kuivumista ja taas hiotaan.Emme ehtineet viikonlopun aikana laittamaan saumanauhaa jokaiseen saumaan, hiomisesta puhumattakaan, joten tiedän, miten kulutan huomisen päiväni.

Kulmien kittaaminen sekä pistorasioiden mentävien reikien leikkaaminen gyproc-levyihin kirvoittaa muutaman ärräpään jopa rauhallisemmastakin miehestä. Viikonlopun johtopäätöksemme ovatkin seuraavat:

  1. kun me hamassa tulevaisuudessa rakennamme unelmiemme hirsitaloa, huoneistamme tulee pyöreitä
  2. hirsitaloomme ei tule yhtäkään pistorasiaa.

Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että siihen mennessä meillä on varaa maksaa jollekin kyseisten hommien tekemisestä!

Nyt hilaan itseni saunan lauteille ja lohdutan itseäni ajatuksella siitä, että mediahuoneen jälkeen meillä on enää kaksi huonetta levytettävänä, kitattavana ja hiottavana.

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.