SOCIAL MEDIA

Kestikö lattiakaakelimaali?

Siitä on nyt hieman yli puoli vuotta, kun maalasin vessamme sinisen laattalattian lattiakaakelimaalilla. Silloin jo pyydettiin kokemuksia maalin kestävyydestä, joten tässäpä niitä nyt tulee.Kuten kuvista huomaa, lattia näyttää edelleen vastamaalatulta. Vessassa lattia ei tosin joudu kovinkaan kovalle kulutukselle ja pöntön edustalla pidetään normaalisti mattoa, mutta itse olen kyllä todella iloisesti yllättynyt maalin kestävyydestä. Vessassa on myös lattialämmitys, joka sekään ei näytä heikentävän maalin kestoa. Ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä tuohon lattialle on kaikenlaista purkkia ja putelia (ja hammastahnaa) tippunut, joten maali on altistunut myös kolhuille ja pesulle. Sanoisinkin, että lattian maalaaminen on ollut yksi parhaimpia päätöksiäni ja voin sitä lämpimästi suositella, etenkin vähemmälle kulutukselle joutuville lattioille.


Ja loppuun vielä kuvat vanhasta kammotusvessasta, ei ole kyllä ikävä yhtään.


Melkoinen muutos itse tehden. Ja koska tarkkasilmäisimmät huomaavat vessan yläosaa kiertävän sinisen laattaboordinkin (oh why?) hävinneen, niin sehän uudistui lähes vuosi sitten DC fixillä ja hyvin on kestänyt paikoillaan. Ei sen remontoinnin tarvitse aina olla kallista ja vaivalloista.

Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia :

 1. Heippa! Hyvältä näyttää! Millä maalilla maalasit? Itsellä ei kaakelimaali kahden kerroksen jälkee peittänyt edelleenkään joten viimeisen kerroksen maalasin tukkurilan lujalla! Muuten maali on kyllä nopea ja helppo uudistus kun haluaa ruman kaakelin piiloon! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta maalaus linkistä pääsee vanhaan maalauspostaukseeni eli V33 maalilla maalasin. Mielestäni tuo oli hyvin peittävää, joten sen kanssa ei ollut ongelmia. Ja olen kyllä samaa mieltä, maali on hyvä (ja ekologisempi) tapa, jos kaakelit ovat muutoin hyväkuntoiset ja ehjät :) Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Millä maalilla lattia on maalattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta maalaus linkistä pääsee vanhaan maalauspostaukseeni eli V33 maalilla on maalattu :)

   Poista
 3. Kiva kuulla käyttökokemuksia. Olen pitkään miettinyt pikkuvessassa lavuaarinurkkauksessa olevien seinälaattojen maalausta. Homma on toistaiseksi jäänyt siihen, kun olen pohtinut, miten maali kestää käytössä. Nyt taidan uskaltaa kokeilla turkoosin väristen laattojen maalamista harmaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin seinälaattojen kestävän vielä paremmin käyttöä, toki altistuvat varmaankin vedelle lattiaa enemmän. Kannattaa kuitenkin kokeilla! V33:lla on myös seinälaatoille tarkoitettua kaakelimaalia, onnistuu varmasti, kun vaan noudattaa tarkasti ohjeita. Tsemppiä maalaamiseen!

   Poista
 4. Nää on just hyviä tietoja ja kokemuksia!

  Itsekin olisin mieluusti pikkuveskin roosan väriset boordein varustetut laatat päällemaalannut, mutta ne oli sattumoisin niin vähäisellä laastilla kiinni (edellisen nuukan asukkaan jäljiltä), että tipahtivat seiniltä, kun vaihdettiin ovenkarmit :D. Ei auttanut kuin purkaa koko veski alkutekijöihinsä ja jos nyt oikein lasken, niin semmoset 2 vuotta ja 2 kuukautta se on nyt ollut raakalaudalla ja ilman kalusteita (ja ovi sen takia kiinni) :D. On mulla kyllä laatat ja laastit ja panelit ostettuina, mutta ne on jumittaneet vintin rappusille, josta tuntuu olevan se maailman pisin viiden metrin matka sinne veskiin. Nooooo, ei tässä hevosen selässä olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, jotenkin näen silmissäni sen, kun te irrottelette karmeja ja laatat tippuvat seiniltä itsestään :D Ja hyvin suunniteltu (ja purettu) on puoliksi tehty, joten se pikkuveskihän on käytännössä jo valmis! Ei siis hätää, kyllä se siitä :)

   Poista
 5. Olipa kiva nähdä, että voi todellakin kestää. Sitä niin monet epäilevät. Juuri tuollaiseen pikkuvessaan ihan mainio facelift:) Kannatti tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Itsekin olen kuullut paljon huonoa kaakelimaaleista. Tosin eihän maali voikaan kestä kovalle kulutukselle joutuvissa paikoissa, joten kaikkialle ei todellakaan sovi. Mutta jos käyttää oikeaa maalia oikeaan paikkaan (ei esim. seinille tarkoitettua Ronsealia lattiaan) ja noudattaa tarkasti ohjeita pohjatöineen päivineen, niin kyllä se maalikin kestää näissä kevyemmän kulutuksen paikoissa. Kannatti siis ehdottomasti!

   Poista
 6. Mukava kuulla käyttökokemuksia! :) Hyvä juttu, että lopputulos on edelleen kunnossa - ja todellakin, lattia näyttää nytkin vastamaalatulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä toiminut tämä maalaus paremmin kuin hyvin, kannatti siis ehdottomasti maalata! Ja itsekään en olisi uskonut, että edelleen näyttää vastamaalatulta :) Mukavaa iltaa!

   Poista
 7. Me kans suunniteltiin kaakalimaalin ostamista. Mies haluais kylppäristä nykyaikaisemman joka on jo paljon! Mua ei asia ole liiemmin häirinnyt, vaikka mä se meistä sisustan :D Eli meidän kylppäri on varmaan ihan kamala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, toi on jo paljon! Kylppäristä en tosin osaa sanoa, että kestääkö yhtä hyvin. Laitahan blogiin juttua, jos päädytte kokeilemaan :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.