SOCIAL MEDIA

3 + 1 paketointivinkkiä

Näin joulun lähestyessä, jokainen meistä on varmasti pohtinut uusia tapoja koristella lahjapaketit, siis muutakin kuin se tonttukuvioinen paperi ja ristin muotoon solmittu lahjanaru. Kokeilinkin viime viikonloppuna lahjoja paketoidessa erilaisia ideoita ja tässäpä neljä vinkkiä teillekin.

Leimasimella kuvioitu lahjapaperi
Mitä jos pakettikortin sijaan kirjoittaisit leimasimella tervehdyksesi paketin saajalle? Yksiväriseen paperiin saa persoonallisuutta kirjainleimasimilla, joilla voit kirjoittaa tervehdyksen lisäksi myös lahjansaajan nimen. Mikäli sinulta ei tähän hätään löydy valmiita leimasimia, voit kuvioida paperin esim. perunaan kaiverretulla kuusen kuviolla ja maalilla. Tärkeää on kuitenkin testata leimasinta ensin pieneen palaan ja varmistua, että muste/maali ei tule paperista läpi lahjaan.


Vessapaperihylsypaketti
Pieniä lahjoja on usein hankala paketoida ja ne onkin näppärä sujauttaa vessapaperihylsystä taiteltuun pakettiin. Taittelet vain hylsyn päät kiinni ja halutessasi voit sulkea ne pienellä palalla teippiä. Koristeeksi mitä tahansa paperia, kangasta, tarroja - vain mielikuvitus on rajana. Itse käytin mustaa silkkipaperia, jonka ympärille solmin valkoisen paperinarun.


DIY lahjapussi
Lahjapussi on helppo tehdä itse ja kuosin saa valita juuri sen mukaan, millaista (lahja)paperia sattuu kotoa löytymään. Netistä löytyykin hyvä video lahjapussin askartelua varten. Sankoja ei ole pakko tehdä ja pussin voi koristella täysin oman mielensä mukaan. Ja mikä parasta, näistä saa tehtyä juuri sen kokoisia, kun on tarve.


Vähemmän on enemmän
Kun pakettikortti on modernin tyylikäs, riittää pienen paketin ympärille yksi (jouluinen) narunpätkä. Nämä kauniit kortit löytyvät Blawhi Graphicsin valikoimasta ja mielestäni paketista tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana.


Kuten kuvista huomaa, yksi ja sama paperi taipuu hyvinkin erilaisiksi paketeiksi. Joululahjoja varten ei siis ole pakko tyhjentää kauppojen lahjapaperilaareja, vaan vähemmälläkin pärjää. Lisäksi luonnonmateriaalit ovat aina kaunis (ja ilmainen) lisä paketteihin, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Minun paketeistani valtaosa lähti kuitenkin Postin matkaan, joten luonnonmateriaalit täytyi tällä kertaa unohtaa.

Ihanaa viikonloppua! Kaksi viikkoa jouluun <3

14 kommenttia :

 1. Ihania paketteja <3
  Mistä olet hankkinut leimasimet?
  Ihanaa Joulunodotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Leimasimet olen ostanut aikaa sitten Granitista, mutta niitä myydään nykyisin myös esim. Clas Ohlsonilla ja monissa askartelukaupoissa :) Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olin tyytyväinen paketointitalkoiden lopputulokseen :)

   Poista
 3. Ihanan kauniita lahjapaketti/pussi ideoita. Eihän noita malta edes avata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuija! Tulipa oikein ekstra hyvä mieli ihanasta kommentistasi <3

   Poista
 4. kivoja paketteja, täytyisi varmaabn alkaa omiakin miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Minulla on onneksi lahjat jo hankittu, paketoitu ja toimitettu saajilleen :) Vaikka tonttupuuhat ovat kyllä mukavia, joten mielelläni paketoisin vielä lisääkin. V:n paketti tosin puuttuu, toivottavasti ehtii jouluksi...

   Poista
 5. Todella tyylikkäitä ja kauniita paketteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jani! Lämmittää mieltä erityisesti, kun ihana kommentti tuli kaltaiseltasi askartelu kuninkaalta <3

   Poista
 6. Niin kauniit paketit ja kuvat! <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.