SOCIAL MEDIA

Kaakelimaali lattioille / ohjeet

Kaupallinen yhteistyö: K-rauta Kajaani

Lupailin tarkempia työohjeita lattialle tarkoitetun V33 kaakelimaalin käyttöön, joten tässäpä niitä nyt tulee.

Tarvitset:
Maalipesu (alkalipohjainen)
V33 esikäsittelyaine lattiakaakeleille
Vesiämpäri tai kastelukannu (esikäsittelyaineen sekoittamiseksi ja levittämiseksi)
Karkea harja (esim. juuriharja)
Suojakäsineet
V33 kaakelimaali lattialle
Maalarinteippi
Sekoitustikku
Nukkapintainen tela
Keinokuitusivellin


Mikäli lattialaattoja kiertää silikonisaumat, on silikonit poistettava huolellisesti ennen työn aloittamista, myös esim. wc-pöntön ympäriltä. Tämä on erityisen tärkeää, sillä kaakelimaali ei tartu silikonipintaan. Itse rapsuttelin vessan silikonit pois mattoveitsellä, mutta silikonin poistoon on olemassa myös oma työkalunsa. Varo kuitenkin rikkomasta vesieristettä.


Maalattavan lattian huolellinen esikäsittely on tärkeää maalin tarttuvuuden ja hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Älä oikaise esikäsittelyssä! Pese lattia huolellisesti maalipesulla, jotta rasva ja lika irtoavat. Anna lattian kuivua.


Levitä kuivuneelle lattialle veteen sekoitettu esikäsittelyaine. Hankaa lattiaa voimakkaasti karkealla harjalla - kiinnitä erityistä huomiota nurkkiin ja saumoihin. Anna aineen vaikuttaa 30 min, jonka jälkeen huuhtele lattia puhtaaksi vedellä. Esikäsittelyn jälkeen lattian annetaan kuivua vähintään 24 tuntia.


Aloita maalaus huoneen reunasta siveltimellä ja jatka telalla. Muista teipata reunat. Maalaa tasaisin, ristikkäisin vedoin ja jätä telausjälki aina saumakohtaan tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi. Anna ensimmäisen maalikerroksen kuivua kolme tuntia. Teipit kannattaa irroittaa maalauskertojen välissä, jotta kuivunut maali ei lähde repeytymään teippejä irroitettaessa. Kolmen tunnin kuivumisen jälkeen maalatulla pinnalla uskaltaa jo varovasti kävellä, joten toisen kerroksen maalaaminen sujui helposti. Itselläni jo ensimmäinen maalauskerta peitti vanhan värin hyvin, mutta maalasin lattian kuitenkin kahteen kertaan parhaimman lopputuloksen ja kestävyyden saavuttamiseksi. Tässäpä kuva vastamaalatusta lattiasta kahden kerroksen jälkeen.


Lattialla voi kävellä 12 tunnin kuluttua maalaamisesta, mutta lopullisen kovuutensa se saavuttaa kahdessa viikossa. Onneksi meillä on toinenkin vessa, joten annan lattian kovettua rauhassa ennen silikonien laittoa ja tavaroiden takaisin kuskaamista.


Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen, että lähdin lattian maalausprojektiin. Maalaaminen oli helppoa ja nopeaa ja itse maali levittyi tasaisesti. Suurin vaiva oli esikäsittelyssä, mutta sekin onnistui helposti, kun vain noudatti ohjeita tarkoin. Ekstrapisteet myös viidestä eri värivaihtoehdosta, jokaiselle löytyy varmasti suosikkinsa. Minä käytin värisävynä harmaata, joka vessan lämpimästä valosta johtuen taittaa kuvissa hieman beigeen. Itse en kyllä koe sitä mitenkään huonona asiana, lattian väri kun elää hauskasti valon mukana.

Kuva: V33 Kaakelimaali

Iloista viikonloppua, muistetaan nauttia lämmöstä!

6 kommenttia :

 1. Oi vitsi ku sais maalata noi kaakelit. Ugh. Hyvännäköinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pommitat sitä isännöitsijää kysymyksillä aina tasaisin väliajoin, niin ehkä se jossakin vaiheessa heltyy :D Ja kiitos, munkin mielestä tuli tosi hyvä!

   Poista
 2. Tosi kiva muutos - Hyvä Johanna :)

  VastaaPoista
 3. Jessus minkä urakan sä oot tehnyt! Mä hetken haikailin tekeväni saman meidän kylppäriin kunhan kinttu kuntoutuu, mutta taidan jättää sen haaveeksi... Meillä kun on vain tuo yksi kylppäri, enkä mitenkään voi antaa sen olla käyttökiellossa edes 12 tuntia, kahdesta viikosta puhumattakaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, tuo silikonien rapsuttelu oli kaikista järjenköyhintä puuhaa, muuten homma sujui helposti :) Toki jos ei ole kuin yksi kylppäri, niin hankala sitä on laittaa käyttökieltoon edes 12 tunniksi. Tai sitten se pitää ajoittaa silleen, että lähdette esim. mökille heti maalauksen jälkeen. Meillä onneksi on kylppärissä ja saunassa harmaat laatat (ja se toinen wc-pönttö), ei meilläkään niiden maalaus olisi onnistunut mitenkään.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.