SOCIAL MEDIA

Bloggareiden Chalk Paint™ -workshop

 Kaupallinen yhteistyö: Måla & More / Christel Holmlund

Sain kunnian osallistua Kaksin kaksiossa -blogin Lauran kutsumana sisustusvärien erikoisliikkeen Måla & Moren omistajan Christel Holmlundin järjestämään bloggareiden workshopiin. Nelituntisen workshopin aikana tutustuin ihaniin Annie Sloanin Chalk Paint™ -maaleihin ja harjoittelin vanerilevylle uusia maalaustekniikoita, kuten antiikkipatinointia ja sabluunamaalausta.Chalk Paint™ poikkeaa ominaisuuksiltaan muista maaleista: se on liuotteeton, lyijytön ja hajuton eikä siinä ole haitallisia aineita. Se sopii lähes kaikille materiaaleille, niin sisä- kuin ulkotiloissa, ja koska maali on täysin hengittävä, se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa pintojen hengittäminen on tärkeää, esimerkiksi vanhoille taloille ja talvisin kylmillään oleville kesäasunnoille. Chalk Paintilla voit maalata niin seiniä, kattoja ja lattioita kuin myös huonekaluja ja pienesineitä. Chalk Paint™ sopii myös kankaan värjäämiseen sekä kuviopainantaan.


Kulutuksille alttiissa kohteissa, maalipinnan voi käsitellä joko värittömällä tai tummalla vahalla. Annie Sloan Soft Waxissa on hieman liuotinta, kuitenkin vain 1/3 EU:n sallimista määristä. Vahan käyttö antaa maalipinnalle suojaa ja helpottaa käytettävyyttä. Vahalla voi myös säätää värisävyjä: vaalea vaha hieman tummentaa sävyjä ja tummalla vahalla pintaan saa kaunista patinaefektiä. Ulkokohteissa on kuitenkin tärkeää jättää pinnat vahaamatta, jotta pinnat saavat hengittää vapaasti.


Chalk Paint™ ei tarvitse pölyjen pyyhkimisen lisäksi muita esitöitä: ei hiomista, ei puhdistusta, ei pohjamaaleja. Se onkin mielestäni tämän maalin ehdoton valtti, etenkin minunkaltaiselle kaikki-mulle-heti-nyt ihmiselle. Maalissa on suuri pigmentti- ja kuiva-ainepitoisuus, joten useimmiten kertasively riittää. Chalk Paint™ on myös hyvin riittoisaa: 1 litran purkilla maalaat keskimäärin 13 neliötä ja 1 dl pikkupurkilla voit maalata pienempiä kohteita, kuten tuoleja, ruukkuja tai koristekuvioita. Maali myös kuivaa nopeasti, se on pintakuiva alle tunnissa.


Maalattu pinta on kuivuttuaan samettisen kalkkimainen  ja vapaasti hengittävä. Täysmatta pinta luo levollisen tunnelman ja pehmeät värisävyt tuovat harmoniaa sisustukseen. Värikartta pitää sisällään 32 erilaista sävyä aina puhtaanvalkoisesta grafiitinmustaan. Sävyjä voi myös vapaasti sekoittaa keskenään ja luoda itselleen täydellisesti sopivan sävyn. Maali vanhenee kauniisti ja kestää hyvin aikaa. Se ei myöskään irtoa lastuina, vaan kuluu puuterimaisesti ohentuen. Chalk Paint™ säilyy tiivisti suljetussa purkissaan vuosia ja sitä voi tarpeen mukaan ohentaa tilkalla vettä tai paksuntaa jättämällä kannen auki yöksi. Työvälineet myös puhdistuvat helposti vedellä.


Workshopin lopulla Christel yllätti meidät bloggaajat pienellä lahjalla: hän oli hankkinut jokaiselle metallisen kynttilänjalan, jonka saimme maalata itsellemme mieluisalla sävyllä. Minä maalasin omani sienellä tuputtamalla grafiitinmustaksi, tarkoituksena saada hieman kuluneen näköinen pinta.Jos sinä kiinnostuit Chalk Paintista ja maalaamisesta, Måla & More järjestää erilaisia maalauskursseja. Voit tulla kurssille yksin tai ryhmässä eikä aiempaa maalauskokemusta tarvita. Maalauskurssi on myös mieleenpainuva lahjaidea jokaiselle sisustuksesta ja tuunauksesta kiinnostuneelle.


Ja jollet pääse vierailemaan paikan päällä liikkeessä, löydät Chalk Paint™ -maaleja ja muita Annie Sloanin tuotteita Måla & Moren verkkokaupasta.


Kiitoksia mukavasta iltapäivästä niin Christelille kuin Laurallekin!

4 kommenttia :

 1. Voi harmitus kun en päässyt paikalle, pojan kerhoretki osui samalle päivälle. Kauniita sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kyllä mukava tavata! Ehkä joku toinen kerta :)

   Poista
 2. Voi että, sinäkin olit tapahtumassa! En päässyt Köpiksen takia mukaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köpis on ihan hyvä syy ;) Mukava olisi kyllä ollut nähdä vähän rauhallisemmissa merkeissä kuin viimeksi!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.