SOCIAL MEDIA

Pihamietteitä

Äitienpäivän kaunis auringonpaiste houkutteli meidät pihahommiin ja paljonhan sitä saatiin parissa tunnissa aikaiseksi. Tai siis V sai, minä toimin työnjohtajana ja haravoin jaksamiseni mukaan. Muuttaessamme tähän taloon kolmisen vuotta sitten (herranjumala, onko siitä jo niin kauan aikaa!), oli tontilla useita kukkapenkkejä ja kaikenmoisia istutuksia. Koska minä en ole mikään viherpeukalo, olen parin viime kesän aikana raivannut kaikki kukkapenkit maan tasalle. Pidetään ne kukat ruukuissa, niin kaikki ovat onnellisempia. Etupihalla muutos onkin ollut toistaiseksi suurin, toissa kesänä kun sanoin hyvästit villiintyneelle kukkapenkille.


Sunnuntaina keskityimme takapihaan, jonka yläpihalta V kaivoi kitukasvuisen ruusunmarjapensaan pois ja siirsi toisen pensaan (juu, en todellakaan tiedä, mitä kasveja meidän pihalla on) sen tilalle. Jo viime kesänä raivasimme etualalle merkatulta neliönmuotoiselta alueelta yhden kukkapenkin pois, joten pensaan siirron myötä, saimme mukavasti lisätilaa terassin viereen. Tästäpä heräsikin ajatus terassin laajentamisesta.


Toisaalta, ajatuksenamme on rakentaa alapihalle toisen pihavaraston eteen ns. aurinkoterassi, jonne saisi aseteltua pari aurinkotuolia. Lisäksi terassin yhteyteen olisi tulossa perinteinen pihagrilli, johon saisi muurikkapannun. Voi pojat nämä minun Paint-piirustukset ovat hienoja :)


Senpä takia mietimme, meneekö terassien rakentaminen jo hieman överiksi, jos aurinkoterassin lisäksi laajennamme yläpihalla olevaa katettua "ruokailuterassiamme"? Ja mitä toimintoja laajennetulle alueelle tulisi, kun löhöilyalue olisi jo tulossa varaston eteen? Siinäpä sitä on sitten mietittävää eli ehdotuksia ja ajatuksia otetaan mielellään vastaan.

Kivaa tiistaita!

8 kommenttia :

 1. Täältä ei heru hyviä ehdotuksia, sillä meillä on kriisi oman tulevan terassimmekin suhteen. Olen vaan niin huono näiden pihahommien kanssa... Aika muutos kukkapenkissäsi, me teimme mansikkamaan tilalle kasvimaan ja saapa nähdä kuinka pian sen ovat vallanneet rikkaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että siellä on muitakin pihatumpeloita :) Toi kukkapenkin muutos oli kyllä kovasti omaan mieleen. Nuo vuorimännyt (?) on hyviä, kun niille ei tarvitse tehdä mitään ja tuovat kuitenkin vihreyttä pihaan! Meillä on takapihalla mansikkamaa ja se onkin melkein ainoa, jota jaksan hoitaa. Oman maan mansikat kun on parhautta!

   Poista
 2. Täälä pientä "kriisin" poikasta myös oman pihan suhteen. Jotain tarttis tehä, mut mitä! Ihania kuvia on netti pullollaan, mutta miten soveltaa niitä omaan pihaan :/
  Ihanan näköinen nyt tuo teidän etupiha, hurjasti selkeempi noin kun kukkapenkillä. Mä kans pistän kukat ruukkuihin niin kaikki on onnellisempia. havuja voinkin istutella maahan kun ne selviää mun käsittelystä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupihaan minäkin olen tyytyväinen :) Siitä löytyy tuon havualueen lisäksi nurmialue, jonka reunassa tontin rajana on marja-aronia aita sekä keskellä nurmea kaksi kirsikkapuuta. Takapiha onkin nyt se murheen kryyni, nurmikkoa kun sieltä haluaisin hieman vähemmälle, rinnetonttia kun on raskasta leikata. Siksi ne terassit houkuttaisi, mutta pitäisi niille jotakin käyttöäkin keksiä, jos niitä kerran rakentaa :D

   Poista
  2. Mitäs jos siihen ruokailuterassin jatkeeks tekis nuotiopaikan? Keskelle kuoppa tai joku mihin voi laittaa tulen ja ympärille terassia joka laudoista tai kivestä! Nuotio lämmittäiskin kivasti viileinä iltoina :) Ei nyt tietenkään ihan seinän viereen parane laittaa, mutta siihen lähelle kuiteskin. Me tehtiin nuotiopaikka ja mä oon ihan innoissani siitä =D

   Poista
  3. En tiiä uskaltaako tuohon parin metrin päähän talon seinästä mitään nuotiota laittaa :) Ja kun tuonne alapihalle on tulossa aurinkoterassin yhteyteen semmoinen kivigrilli, niin ei varmaan olisi käyttöä enää sille nuotiopaikalle. Ruokailuterassilla kun on eniten käytössä oleva kaasugrilli. Mutta kiitos kivasta ideasta!

   Poista
 3. Terasseja ei voi koskaan olla liikaa :).
  Niille löytyy kyllä aina käyttöä, etenkin jos joku on sellainen, että sinne paistaa päivaurinko ja joku toinen paikka taas aamu- tai ilta-auringon puolella (sopii paremmin ruokailuun). Eli ei muuta kuin paint-suunnitelmat toteutukseen ja ihan varmasti tulee hyvä. Ja terasseja voi sit koristella niillä ruukkuistutuksilla mielensä mukaan.
  Mulla on tapana laittaa kesäkukkia terassiruukkuihin. Niin kivoja, kun ovat edullisia ja vuosittain voi vaihdella, jos mieli on muuttunut edellisestä kesästä ja joku toinen miellyttääkin enemmän.

  Ja täältä tulee peukut ehdottomasti kukkapenkin vaihtamiselle havuihin! Selkeää ja senkin takia kivaa, että havuista on iloa talvellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin tässä hyvä, kun tuohon varaston eteen suunnitellulle aurinkoterassille paistaa aurinko aamu- ja iltapäivästä ja kuten kuvista huomaa, tuohon ylös aurinko kääntyy iltaa kohti :) Tuossa yläpihan "ruokailuterassissa" on valokate päällä, joten siihen ei koskaan porota aurinko. Sen takia se on paras ruokailutarkoitukseen, minua kun ainakin inhottaa syödä suorassa auringonpaahteessa. Lähinnä mietin sitä, jos tuota terassia jatkaisi tuohon raivatulle alueelle, niin sitten terassin nykyiset kaiteet näyttäisi ehkä hieman tyhmiltä, ne kun katkaisisi terassin "keskeltä". Ja niitä me ei kyllä ruveta purkamaan/rakentamaan uusiksi :D Joku raja se pitää tässäkin hommassa olla!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.