Auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja seesaminsiemeniä kaapista löytyi, joten siemenet sekaisin, ohjeen mukaisesti loput ainekset joukkoon ja "taikina" pellille. Sitten vain näkkäri uuniin paahtumaan.
Tässä vaiheessa homma muuttuikin mielenkiintoiseksi. Näkkäri oli uunissa jopa hieman ohjetta pidemmän ajan, mutta se ei koskaan muuttunut ohjeen mukaisesti "ruskeaksi ja rapeaksi". Palaneelle se kyllä haisi. Uunista pois ottamisen jälkeen elättelin vielä toivetta, että näkkäri kovettuisi jäähtymisen aikana. Ei kovettunut ei. Lopputuloksena minulla olikin pellillinen
Näkkärin ostaminen kaupasta jatkukoon!
En tiedä millä ohjeella oot yrittänyt tehdä siemennäkkäriä, mutta itse onnistuin tällä superhelpolla ohjeella! Gluteenittomankin siitä saa vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomiin. :)
VastaaPoistahttp://www.kinuskikissa.fi/leipomot/jatsu/siemen-kauranakkari/
En viitsi sitä ohjetta tähän linkata, kun siinä tuskin oli vika :)
PoistaKiitos ohjeesta, jospa sitä yrittäisi paremmalla onnella joku toinen kerta!
Mä en ole vielä kokeillut ja saas nähdä kävisikö mulle samoin :)).
VastaaPoistaMä vielä ajattelin, että pakkohan tän on onnistua, kun osaan kuitenkin jotakin leipoa :) Voi kuinka väärässä olinkaan!
PoistaVoi harmi, kun ei onnistunut! J:n äiti oli tehnyt gluteenitonta siemennäkkäriä, joka oli tosi hyvää, ja kuulemma helppo tehdä. Oikeesti, mättäisin sitä paljon mieluummin, kuin jotain sipsejä tms. :D Voisi itsekin joskus yrittää tehdä, mutta saa nähdä uskaltaako, kun en tunnetusti ole mikään kodin hengetär...
VastaaPoistaNo mäkin olin ajatellut, että tuota näkkäriä voisi mupeltaa iltaisin televisiota katsellessa, mutta ei :D Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, sitähän voi joskus yllättää itsensäkin!
PoistaMeillä taitaa Jossu molemmilla olla aika samanlaiset jauho- ja viherpeukalot, mutta kurkkaa tää, niin ihan pomminvarmasti onnistut, koska niin tein minäkin :) http://www.kotonasi.fi/2015/01/napparaa-nakkileipaa.html
VastaaPoistaHaha, kyllä, samoilla peukaloilla ollaan kumpikin varustettu!
PoistaVoisin tuolla sinun ohjeella yrittää joskus toiste, ensin pitäisi kuitenkin täyttää siemenvarastot, kun edelliset menivät jostakin syystä hukkaan... :)
Tällä tuli erittäin hyvää, käy vaikka sipsien korvikkeeksi.
VastaaPoista2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
sormisuolaa
2½ dl kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita. Levitä esim. käsi muovipussin sisällä uunipellille mahdollisimman ohueksi. Sormisuolaa päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kiitos ohjeesta! Täytyy jossakin vaiheessa yrittää uudestaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä :)
Poista