SOCIAL MEDIA

Ei tullut näkkäriä ei...

Olen pitkään himoinnut monissa blogeissa näkynyttä siemennäkkileipää ja sateinen päivä olikin hyvä syy alkaa hommiin. Löysin netistä mielestäni idioottivarman ohjeen ja vaikkei minulta kaikkia ohjeessa olleita siemeniä löytynyt, aloin innoissani mitata aineksia.


Auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja seesaminsiemeniä kaapista löytyi, joten siemenet sekaisin, ohjeen mukaisesti loput ainekset joukkoon ja "taikina" pellille. Sitten vain näkkäri uuniin paahtumaan.


Tässä vaiheessa homma muuttuikin mielenkiintoiseksi. Näkkäri oli uunissa jopa hieman ohjetta pidemmän ajan, mutta se ei koskaan muuttunut ohjeen mukaisesti "ruskeaksi ja rapeaksi". Palaneelle se kyllä haisi. Uunista pois ottamisen jälkeen elättelin vielä toivetta, että näkkäri kovettuisi jäähtymisen aikana. Ei kovettunut ei. Lopputuloksena minulla olikin pellillinen poltettuja paahdettuja ja suolattuja siemeniä.


Näkkärin ostaminen kaupasta jatkukoon!

10 kommenttia :

  1. En tiedä millä ohjeella oot yrittänyt tehdä siemennäkkäriä, mutta itse onnistuin tällä superhelpolla ohjeella! Gluteenittomankin siitä saa vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomiin. :)

    http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/jatsu/siemen-kauranakkari/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En viitsi sitä ohjetta tähän linkata, kun siinä tuskin oli vika :)

      Kiitos ohjeesta, jospa sitä yrittäisi paremmalla onnella joku toinen kerta!

      Poista
  2. Mä en ole vielä kokeillut ja saas nähdä kävisikö mulle samoin :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vielä ajattelin, että pakkohan tän on onnistua, kun osaan kuitenkin jotakin leipoa :) Voi kuinka väärässä olinkaan!

      Poista
  3. Voi harmi, kun ei onnistunut! J:n äiti oli tehnyt gluteenitonta siemennäkkäriä, joka oli tosi hyvää, ja kuulemma helppo tehdä. Oikeesti, mättäisin sitä paljon mieluummin, kuin jotain sipsejä tms. :D Voisi itsekin joskus yrittää tehdä, mutta saa nähdä uskaltaako, kun en tunnetusti ole mikään kodin hengetär...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin olin ajatellut, että tuota näkkäriä voisi mupeltaa iltaisin televisiota katsellessa, mutta ei :D Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, sitähän voi joskus yllättää itsensäkin!

      Poista
  4. Meillä taitaa Jossu molemmilla olla aika samanlaiset jauho- ja viherpeukalot, mutta kurkkaa tää, niin ihan pomminvarmasti onnistut, koska niin tein minäkin :) http://www.kotonasi.fi/2015/01/napparaa-nakkileipaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kyllä, samoilla peukaloilla ollaan kumpikin varustettu!
      Voisin tuolla sinun ohjeella yrittää joskus toiste, ensin pitäisi kuitenkin täyttää siemenvarastot, kun edelliset menivät jostakin syystä hukkaan... :)

      Poista
  5. Tällä tuli erittäin hyvää, käy vaikka sipsien korvikkeeksi.

    2 dl maissijauhoja
    3/4 dl auringonkukansiemeniä
    ½ dl kurpitsansiemeniä
    ½ dl seesaminsiemeniä
    ½ dl pellavansiemeniä
    ½ dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
    sormisuolaa
    2½ dl kiehuvaa vettä

    Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita. Levitä esim. käsi muovipussin sisällä uunipellille mahdollisimman ohueksi. Sormisuolaa päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta! Täytyy jossakin vaiheessa yrittää uudestaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.