SOCIAL MEDIA

Haaste: Sisustustyönjako

Sain Kaksin kaksiossa -blogista hauskan haasteen sisustustyönjakoon liittyen. "Miten puolisot osallistuvat sisustukseen, vai onko perheissä perinteinen työnjako, jossa vaimo sisustaa ja mies hoitaa raskaammat hommat ja ehkä sen elektroniikan?".

Halusin saada myös V:ltä vastaukset kysymyksiin, joten omien vastausteni lisäksi myös V:n ajatuksia asiasta.

1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Isoissa asioissa kyllä, esim. pintaremonttia tehdessä päätimme laminaatin, tapetit sekä maalisävyt yhdessä. Hankintojen suhteen minä hoidan etsinnät ja valitsen omat suosikkini, joista sitten teemme lopullisen päätöksen yhdessä. Pienet hankinnat toteutan yleensä itsekseni.

V: Kyllä, isoissa asioissa osallistun lähes puolet, pienemmissä en ole paljoa mukana. Olen osallistunut tee-se-itse juttujen toteutukseen.

2) Toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisutukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Mielestäni työnajako on toimiva: minä vastaan kokonaisuudesta, mutta mies saa kyllä äänensä kuuluviin halutessaan. En usko hänen olevan kiinnostunut torkkupeiton tai koristetyynyn värin valinnasta. Mies puolestaan vastaa elektroniikkajutuista, niihin minä en puutu muuten kuin kieltämällä rumat hökötykset.

V: En oikeastaan, tämä järjestely toimii.


3) Eroaako makunne toisistaan?

Suurissa linjoissa meillä on samanlainen maku, mutta piensisustusta hän ei ymmärrä lainkaan. Uskoisin kuitenkin, että mies on tyytyväinen kotimme sisustukseen.

V: Joo, minä haluaisin vielä pelkistetympää ja vähemmän tavaraa. Ja minulle käytännöllisyys tulee ensin ja sitten vasta ulkonäkö.

4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?

Emme varsinaisesti riitele, mutta joskus on kyllä käyty melko tiukkoja keskusteluja siitä, miksi kaikki pitää saada nyt ja heti :)

V: Joo, Jossua pitää rajoittaa välillä :)

5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä vai erikseen?

Suuret hankinnat teemme yhdessä ja maksamme puoliksi, mutta piensisustusta hankin itsekseni.

V: Suuret (eli yhdessä päätetyt) hankinnat maksamme puoliksi, mutta Jossu ostaa pientä sälää kysymättä minulta.


6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Koska suurissa linjoissa sisustusmakumme kohtaa, kompromisseja on täytynyt tehdä melko vähän. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että minä joustan enemmän. Olisin mm. halunnut poistaa talosta kiinteitä kaappeja, mutta V ei antanut minun tehdä sitä. Ja se String System, haikailen sitä edelleenkin, mutta V ei anna ostaa. Jos V:llä ei olisi sisustuksen suhteen minkäänlaisia mielipiteitä, kotimme näyttäisi varmasti erilaiselta.

V: Koska 60-70% meidän sisustusmausta menee yhteen, kompromisseja on tehty melko vähän. Kotiimme ei ole tullut yhtäkään sellaista asiaa, jota minä en oikeasti ole halunnut ja niistä parista Jossun väsytystaktiikalla hankitusta esineestä olen loppupeleissä tykännyt. Sanoisinkin, että isojen linjojen suhteen Jossu joustaa enemmän, mutta pienissä asioissa minä.

7) Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi/toisenlaiseksi?

V:n vuokra-asunnoissa on ollut paljon vuokraemäntien sekä kavereiden huonekaluja, joten en oikeastaan tiennyt, minkälainen maku hänellä sisustuksen suhteen oli. Mieleen on kuitenkin jäänyt oranssi kulmasohva... Sanotaanko siis vaikka näin, että meidän nykyiseen kotiin ei V:n tavaroista tullut kuin parisänky ja keittiössä oleva seinäkello ja siitäkin olen yrittänyt päästä kohta kolme vuotta eroon.

V: En kiinnittänyt huomiota Jossun yksiön sisustukseen.


 Haasteen heitän Varvikossa -blogin Marrulle ja Home Vanilla -blogin Mialle.

6 kommenttia :

 1. Kiitos haasteesta Jossu! Oli mukava lukea teidän ajatuksia aiheesta, josta meilläkin keskustellaan aika ajoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli hauska tehdä ja on kyllä ollut kiva lukea muidenkin vastauksia :)

   Poista
 2. Kiitoksia. Tämä onkin kiva haaste :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut samanlainen kello kuin viimeisessä kuvassa :) Joka tapauksessa mielenkiintoinen haaste, ja teidän vastaukset... Jos kysyttäisiin minun puolisoltani ja minulta nämä kysymykset, ei varmastyi vedettäis näinkään pitkälle samaa köyttä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino sanalla ollut ;) Hauska haaste munkin mielestä ja mielenkiintoista oli kuulla miehen vastauksia. Yllättävän samoilla linjoilla ollaan!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.