SOCIAL MEDIA

Harvennusta (tai ainakin yritystä)

Hah! Ymmärsin vihdoinkin, miksi blogikuvat pitää pienentää ja miksi aikaisemmat pienennykseni olivat epätarkkoja. Olin epäilysteni mukaisesti tehnyt kaiken väärin, mutta mies kärsivällisesti selitti asiat rautalankamallina niin moneen kertaan, että tämäkin lankapuhelinaikaa kaipaava sielu sen ymmärsi. Ja nyt osaan pienentää kuvat suoraan siihen kokoon, jossa ne blogissa ovat. Jossu 1 - tietokonehifistely 0!

Edellinen Täsmäisku keittiön kaappeihin -postaus sai aikaan totaalisen järjestelyvimman ja keittiön tasot kokivat harvennusta. Tai ainakin hyvää yritystä siihen.

Kuten kuvista huomaa, tasolta löytyi kaikenlaista: Soda Stream, vedenkeitin, talouspaperirullateline, maustemyllyjä, öljyjä, paahdin sekä leipäkori.



Kaappien siivous vapautti säilytystilaa, joten paahdin sekä leipäkori saivat lähteä tasolta. Myöskin Soda Stream joutui muuttamaan kodinhoitohuoneeseen, sillä tuo meidän aataminaikainen versio ei ole mikään kaunotar.

Tilaa vapautuikin näillä muutoksilla huomattavasti, joten halusin siirtää hedelmäpurkin sekä La Cucina potin ruokapöydältä keittiötasolle. Tästä huolimatta taso näyttää nyt avarammalta.


Öljypullot tuottavat edelleen päänvaivaa, sillä ne ovat melko rumia. En kuitenkaan halua viedä niitä lieden läheltä pois, sillä siinä ne ovat käden ulottuvilla kokkailtaessa. Suunnitelmissa on myös hankkia sirot suola- ja pippurimyllyt, nuo vanhat kun eivät mahdu edes maustekaappiin piiloon katseilta. Ja valurautainen huhmare oli pakko nostaa esille, vaikkakin nurkka on jälleen täyteen ahdettu.


Altaan vasemmalta puolelta laatikkoon joutuivat pannunaluset sekä perunankuorintahanskat (ehkä makein keksintö ikinä). Hienosti merkitsemääni kohtaan on tulossa Ikean metallinen aterinpurkki, johon kovasti haluaisin laittaa yrttejä. Kyseiseen kohtaan ei kuitenkaan koskaan paista aurinko, joten yrttien elämä jäisi turhan lyhyeksi. Ehkäpä minun on jälleen turvauduttava tekokasveihin. Mutta metallinen aterinpurkki siihen on saatava.


Suurin ongelma keittiössämme on tämä taso. Mikro sekä mieheni siskolta saatu kahvikone ovat todella massiivisia ja täyttävät koko tason.


Mitä tehdä? Otan kaikki ideat vastaan, sillä kohta päätän, että emme tarvitse lämmintä ruokaa emmekä kahvia. Rosterinen, pieni mikro olisi helppo vastaus, mutta lime versio on vasta ostettu. Halusin syksyllä välttämättä limen värisen mikron, joten tuon kanssa minun on nyt elettävä. Ehdotin miehelle myös mikron laittamista vieressä olevaan kaappiin, mutta reijän poraaminen kaapin seinään johtoa varten ei houkuta. Apua!

Nyt minä kaadun sohvalle rötväämään loppuillaksi. Pumppi- ja steppitunti peräkkäin veivät totaalisesti energiat.

Aurinkoista tiistai-iltaa!

16 kommenttia :

  1. Mulla ei nyt mitään sen kummempia kuningasajatuksia ole remontintäyteisen koulupäivän jälkeen, mutta itse oon kietassit noitten rumien öljy- ym. pullojen ympärille nätit servetit. Sillai vaan pullon takana kulmista solmuun. Vähän niinkuin esiliinat :)
    On siinäkin mielessä hyvä, että jos/kun öljyä kaataessa valuu, niin pysähtyy siihen servetiin, jonka voi sit vaihtaa.

    Ja ihan sama museo-stream meillä on, mutta musta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas hyvä idea! Esiliinat öljypulloille :) Voiskohan ne opettaa sitten tarjoilemaankin?

      Museo-stream on toimiva, en yhtään väheksy. Se nyt vaan ei läpäissyt enää meikäläisen seulaa esille sopivista asioista :D Miehellä oli tosin vähän vaikeuksia tän mun keittiöprojektin jälkeen, kun se ei löytänyt mitään tavaroita, mutta ei kuitenkaan halunnut kysyä. Murisi vain yksinään keittiössä ja avasi kaikki kaapit :)

      Poista
  2. Hyvä idea nuo servetit suojaksi :)
    Mullakaan ei ideoita, mutta itse tuskailen samanlaisten ongelmien kanssa - haluaisin pöytäpinnat seesteisiksi, mutta keittimien, mikrojen jne työntäminen kaappiin ei tunnu hyvältä idealta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään keittimiä voisi siirtää pois työtasoilta, ne kun on monta kertaa päivässä käytössä. Paahdin sai kuitenkin siirtyä, koska sitä me ei käytetä edes viikottain, pikemminkin pari kertaa kuukaudessa. Mikro voisin siirtääkin kaappiin, jos johdon saisi järkevästi. Ystävillä on mikro vieläpä ylähyllyllä, mutta toimii silti ihan kätevästi :)

      Poista
  3. Mun pitäis kans opetella kuvien muokkaamista, mutta kun en oo saanut aikaseksi. Ja kun kamerakin on rikki ja joudun käänykällä otetuilla kuvilla pärjäämään, niin kuvat on karseita :(

    On se muuten kumma että meilläkin on keittiön tasot aina täynnä rojua. Kukahan niitä sinne jättää? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en aluksi ymmärtänyt/osannut muokata kuvia ollenkaan, joten blogin alkutaipaleen kuvat on aika karmeita. Enkä edes tajunnut ottaa kuvia miehen järkkärillä, vaan tavan digikameralla räpsin :)

      Pitäisi kyllä saada kiinni se joku, joka on aina levittämässä rojua kaikkien keittiöön :D

      Poista
  4. Sama ongelma!! Itse otin nyt käyttöön puulaatikon pöydälle, jossa pikkusälä on ( leivät, murot, öljyt yms.) ja ihan ok toimii :)

    Ja hei, kerro tälle pöljälle joka ei tiedä vieläkään miksi kuvat pitää pienentää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoinen puulaatikko voisi olla kyllä söpö! Tai ehkäpä joku paremmin meidän keittiön tyyliin sopiva laatikko :)

      Mun ymmärtääkseni kuvien pienentäminen säästää bloggerin kuvatilaa, jota on rajallisesti yhtä blogia kohden. Jos se kuvatila tulee täyteen, niin sitä täytyy sitten joko ostaa lisää tai esim. poistella ja pienennellä vanhojen postausten kuvia. Ite en oo sitä vielä selvittänyt, että mistä sen kuvatilan jäljellä olevan ja käytetyn määrän näkee. Eli vielä yksinkertaisemmin: itselläni esim. yhden kuvan koko oli rapiat 3900 x 2600 pixeliä. Pienensin kuvan bloggerin "erittäin suuri" kuvakokoon, jonka huomasin olevan 640 x 426 pixeliä. Kuva siis vie piennennettynä vain tuon 640 x 426 pixeliä tilaa tuon käsittelemättömän kuvan koon sijasta. Oliko tarpeeksi hyvin selitetty?

      Poista
  5. Voi että teilläon kaunis keittiö :)))

    Mä niin toivoisin, että olisi paikka mikrolle, ylempänä, kaappien välissä! Teillekin se vaihtoehto olisi varmasti hyvä :)) Mutta aika hiljasta alkaa toteuttaa !! Hmph!! Mä en kyl keksi mitää!

    Mä koht vaadin näkemään kuvan sun reenatusta kropasta ;))) hihih.. Vitsivitsi :))

    Kivaa iltaa Jossu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tulipas hyvä mieli sun kommentista! Itsekin keittiöön tykästyin, kun taloa oltiin ostamassa. Ja tämä muutama vuosi sitten remontoitu keittiö aika paljolti ratkaisi ostopäätöksen, sillä keittiöremonttiin ei haluttu ruveta. Ne kun ei ihan halpoja ole. Että mieluummin remontoidaan muut huoneet :)

      Mikro jollakin hyllyllä olisi kyllä aika kiva juttu. Harmi kun ei ole paristokäyttöisiä mikroja, niin ei tarvitsisi johdon kanssa taistella :D

      Ja höpsis noita sun treenattu kroppa juttuja :D Sanoin että haaveilen fitness-kisoista, en ole menossa fitness-kisoihin!

      Poista
    2. Juujuu, kunhan vähän kiusottelen! :))) Meinaan oot itsekin joskus haaveillut oikein reenatusta kropasta ja ennen lasta olinkin tosi reenattu!!! Ihailen bodattuja kroppia niin siksi aina kiinnostunut aiheesta!!

      <3 <3

      Poista
    3. Munkin mielestä naisen sopivasti treenattu kroppa on kyllä sexy (ei siis semmoinen Jutta Gustafsberg natsi-meininki silikoneilla) :) Mutta tiedänpähän sen, että jos päätän tässä lähivuosina ruveta treenaamaan fitness-kisoihin, niin mulla olisi ainakin yksi kannattaja :D

      Poista
  6. Esim. Tigerissa on pulloja öljylle ja etikalle, semmosia rosterisia, joissa on kaatonokka. Niitä voisi ostaa useamman (jokaiselle öljylle oma) ja täytellä rumista alkuperäisputeleista ja säilyttää niitä (rumia alkup. ) kaapissa ja niitä rosterisia lieden vieressä esillä. Toisistaan ne erottaisi merkkaamalla niihin dymolla tarrat. Lisäksi voisi hankkia jonkun kivan pienen vaikkapa vaakasuoraisen tarjoiluvadin öljypullojen alle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun meillä ei oo täällä Tigeria :( Mutta Prismassa kattelin eilen kivoja lasisia kartion mallisia öljypulloja :D Ja itsekin mietin, että niihin sitten dymolla tekstit. Täytyisi vain dymokin jostain hommata. Mulla oli yhdessä vaiheessa noiden pullojen ja suola- ja pippurimyllyn alla tarjotin, mutta se oli vähän turhan iso. Joten täytyisi semmoinenkin hommata. Kamalaa rahanmenoa :D

      Poista
  7. Ihana tuo talouspaperiteline, tai miksi tuota kutsutaan, taitaa olla Maisonia kahvasta päätellen, teillä on todella kaunis keittiö, ihanat värit ja paljon kauniita yksityiskohta. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RM:ää on, ostin maaliskuussa Oulusta :) Ja kiitos kovasti! Edelliset asukkaat olivat kyllä tehneet onnistuneen keittiöremontin. Itse pidän erityisesti tuosta välitilan laatasta. Kaapit ovat vähän turhan romanttiset omaan makuun, mutta valkoisena menevät kyllä. Meidän kun ei ole tässä lopun elämää tarkoitus asua. Kaapinovet ovat myöskin siksi ärsyttävät, että kaikki pöly kerääntyy noihin koristeellisiin reunoihin ja niitä saa olla jatkuvasti hankaamassa puhtaaksi :D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.