SOCIAL MEDIA

Superhelpot uunijuurekset fetalla

Kuten blogiani pitkään seuranneet tietävät, minä en ole mikään intohimoinen kotikokki. Perus arkiruuat makaroonilaatikosta nakkikeittoon kyllä hoituu, mutta niidenkään teosta en suuremmin nauti. Viikonloppuisin V hoitaakin pääkokin roolin ja minä olen mielelläni lisuke- ja salaattivastaava. Yhdeksi lempparilisukkeeksi meillä onkin noussut uunijuurekset fetalla ja teinpä minä tätä yhtenä päivänä ihan pääruuaksikin itselleni.


Uunijuurekset fetalla

1 bataatti
2 isoa porkkanaa
3-4 perunaa
1 iso sipuli
oliiviöljyä
mausteita
fetajuustoa

Kuori juurekset ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Levittele palat voideltuun vuokaan ja lisää oliiviöljy sekä haluamasi mausteet. Kääntele paloja, jotta öljy ja mausteet levittyvät tasaisesti. Paahda juureksia 200 asteessa n. 25min. Murustele käsin päälle fetajuusto (tai levittele valmiit kuutiot) ja paista uunissa vielä n. 15 min.


Niin helppoa ja hyvää! Ja mainitsemisen arvoista on myös se ihana tuoksu, joka paahdetuista juureksista leviää kotiin.

Herkullista helmikuun alkua!

P.S. Jotenkin ihan älytöntä, että kaltaiseni epäkokkaajan sisustuspainotteisen blogin luetuimpana postauksena keikkuu edelleen tonnikalapastavuoan ohje. Pitääköhän se alkaa ruokabloggaajaksi...

4 kommenttia :

  1. Kiitos reseptistä! :) Minäkin melkeinpä inhoan ruoanlaittoa, ihanaa jos olisi kokkaava mies!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ja jos tykkkää enemmän paistuneesta fetasta, niin sen voi ripotella juuresten päälle jo heti ja antaa paistua sen 40min. Kokkaava mies on kyllä ihana, tosin tuntuu nykyään olevan niin kiireinen, ettei aikaa meinaa löytyä kokkaamiselle...

      Poista
  2. Äläs ny Jossu. Itsekin olen joutunut poistamaan profiilistani aiemman kuvauksen "Kehno kokki ja surkea leipuri, joka tekee vaan huonoja kirppislöytöj :)". Sen verran on mieli matkan varrella muuttunut ja kokkausintokin just noiden helppojen ja herkullisten juttujen takia kohentunut. (Mun luetuin postaus on "Näppärää näkkileipää", joten samassa veneessä ollaan..)

    Näyttää herkulta! Iloista viikendiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun mä en vaan tykkää siitä ruuanlaittamisesta, oli ohje kuinka helppo tahansa. Eri asia kait olisi, jos innolla sitä tekisi, vaikkei mikään mestari olekaan :) Tänäkin viikonloppuna on taas tiedossa maailman surkein ruokavalio, kun V on lauantai-iltaan asti työreissulla ja itselleen ei tee mieli kokata sitäkään vähää. Onneksi yliopistolla saa kunnon kotiruokaa arkipäivisin, se on ehkä pelastanut mut nälkäkuolemalta Rovaniemellä :D

      Kivaa viikendiä sinnekin <3

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.