SOCIAL MEDIA

Aika paljon mäntyä

Rakas macini palasi huollosta ja eetteriin tärähtääkin nyt kuvia V:n mökkiaitan sisäkaton maalauksesta. Kyseessä on 15 neliön kylmä hirsiaitta, johon on tarkoitus asentaa kamiina ja suunnitella jonkinlaista ruuanlaittotilaa, jotta V:n ei yksin mökillä käydessään tarvitse aina isompaa päämökkiä lämmittää. Lähtötilanne siis tässä - aika paljon mäntyä. Ja muutakin romua, jotka eivät yksinkertaisesti enää mahtuneet maalauksen alta sinne päämökkiin.Maalasimme käsittelemättömän paneelikaton kahteen kertaan Tikkurilan Multistop eristyspohjamaalilla ja sen jälkeen vedimme pintaan Tikkurilan valkoisen Paneelikattomaalin. Minä sudin pensselillä paneelien kapeat välit ja V maalasi telalla paneelien pinnat tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Ja kun hommiin kerran ryhdyttiin, niin ikkunoiden puitteetkin sudittiin valkoisiksi. Olipahan aikamoinen homma, mutta kyllä se vaan kannatti. Melkoinen muutos pelkällä maalilla.Seuraavana to do -listalla (tavaran raivaamisen jälkeen) olisikin lattian hiominen ja maalaaminen, jotta saataisiin se autotallissa melkein puoli vuotta seissyt kamiina asennettua. Hyvä tästä tulee.


Reipasta alkanutta viikkoa!

8 kommenttia :

 1. Olemme myöskin maalanneet kodissamme kaikki katot valkoiseksi, olivat ennen puuta. Kyllä kummasti kirkastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tuolla valkoisella maalilla on melkoinen taika :)

   Poista
 2. Kyllä maali saa aikaan ihmeitä, tilasta tuli paljon valoisampi. Hyvä muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä kun jaksaisi päämökkiin tehdä saman ja maalata myös lattiat, niin alkaisi kummasti olemaan viihtyisämpiä :)

   Poista
 3. Tuttua puuhaa :). Muutama vuosi sitten maalasin meidän vintin tummuneen oksamäntypaneelikaton ja seinät tolla samalla maalilla. Neliöitä pelkässä katossa oli rapiat sata ja neljä maalikerrosta tarvi ennenkuin olin tyytyväinen. (Kun en viitsinyt tehdä muita pohjatöitä kuin pestä maalipesulla). Huuuuh. Aika työlästä maalia mun mielestä. Eikä se käden kohoasento yhtään auttanut asiaa, vaan tuli sittemmin se olkapään tulehdus, jonka paranemimen sit kestikin 2 ja puoli vuotta, mutta se on toinen juttu se. Iteppähän maalasin :). Vaan kyllä se tosiaan lisää valoa tuo niin meillä kuin V:n aitassakin. Varmasti tulee hyvä lopputulos, kun on kaikki valmiina ja kamiinkakin lämmittää :)

  Tsemppiäää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhhuh, sä oot ollut kyllä melkoinen teräsnainen! Maalausasento on tosiaan kattoa maalatessa ihan ahterista, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Sanoinkin V:lle, että se on yhden niskahieronnan velkaa maalaus (ja suunnittelu-) apuna olemisesta :D Mutta kyllä siitä vaan tulee hieno, kun jaksaa tehdä :)

   Poista
 4. Iso muutos! <3 Huh, katon maalaaminen on kyllä ihan viimeistä hommaa, hatunnosto ahkeruudesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin oikein yllättynyt, kuinka iso muutos lopulta olikin :) Ja ei tosiaan mitään miellyttävää puuhaa, mutta onpahan nyt tehty!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.