SOCIAL MEDIA

Pyykkihuoltoa

Ensimmäiset opiskelupäivät takana ja olo on väsynyt, mutta onnellinen. Onhan se aivan käsittämätöntä, miten voimakasta yhteenkuuluvuutta voi kokea täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Kyllä tämä elämä osaa aina yllättää.

Arki se ei kuitenkaan häviä kiireestä huolimatta ja pyykkivuori näyttää jälleen kasvaneen. Muuttaessamme tähän taloon lähes neljä vuotta sitten (jestas, miten aika kuluu), tiesin haluavani ulosvedettävät korit pyykeille, jotta ne säilyisivät katseilta piilossa kodinhoitohuoneen kaapissa. Olenkin ollut erittäin tyytyväinen päätökseeni, sillä korkeaan kaappiin asennetut korit säästävät tilaa ja V:kin on lähes neljän vuoden harjoittelulla oppinut pyykkijärjestelmäni. Minä kun haluan ehdottomasti hoitaa tämän talouden pyykkihuollon ettei tule niitä kutistuneita tai hassusti kuivatettuja vaatteita. Kolme 28cm korkeaa lankakoria onkin riittänyt hyvin meille kahdelle ja kaappiin mahtuu korien lisäksi hylly, jolla säilytetään pesuaineita ja -palloja sekä pesupusseja.


Liukukiskot olivat helppo asentaa (ihan itse kun niille reiät porasin ja paikoilleen ruuvailin) ja korit liikkuvat kiskoilla sujuvasti. Usein nostankin korin sisältöineen pois kaapista, jotta pyykkien lastaus koneeseen on entistä helpompaa. Lisäksi ehdoton plussa siitä, että likapyykit säilyvät ilmavasti eivätkä ole haisevassa kasassa pyykkipussin pohjalla (etenkin siis treenivaatteet, joita ei aina ehdi käyttöpäivänä pestä).


Pyykkipusseja ja -koreja on kyllä nykyisin mitä ihanimmilla kuoseilla, mutta kapeassa kodarissamme korisysteemi on ollut huippu. Vielä kun olisi se kuivausrumpu, niin välttyisi kuivaustelineiden levittelemiseltä.


Miten teillä on hoidettu pyykkihuolto?

10 kommenttia :

 1. Voi kun olisi se kodinhoitohuone!!! Pyykkikone kun on perinteisesti pesuhuoneessa, jonka päällä pidän House doctorin raidallista pyykkipussia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se House Doctorin pyykkipussi on ihana! Jollei meillä olisi mahdollisuutta kodariin, niin itsekin varmaan valitsisin sen pyykkipussiksi :)

   Poista
 2. Meillä on pieni ja pimeä nurkkaus kellarin perimmäisessä nurkassa. Sellanen, missä kaikki viikataan polven päällä ja lukuisat&sekalaiset pyykkikorit tursuilee vaatteita :D.

  Tai siis tollanen se oli ennenkuin aloitin mun raivausoperaation. Tilan koko ei ole muuksi muuttunut, mutta nyt kun siellä on ne viiskymmentä pussilakanaa ja pyyhettä vähemmän, niin mahtuu paremmin sekaan.. :)
  Oikeesti oon alkanut viihtyä siellä tosi hyvin. On pitänyt jotain ennen-jälkeen kuviakin laitella, mutten oon vielä päässyt niin pitkälle. Tai siis pääsin kyllä, mutta silloin oli niin pimeää, ettei kellarin pikku-ikkunasta tuleva valo riittänyt mihinkään.

  Ja juu. En oo antanut minäkään miehen koskea pyykkikoneeseen sen jälkeen kun pesi silkkilakanat 90 asteessa ja koneesta tuli ulos pelkkää pölyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ennen-jälkeen kuvia kehiin! Meillä V saa kyllä omat pyykkinsä pestä (jos oon esim. ollut jossakin reissussa pidempään), mutta mun vaatteisiin sillä on ehdoton pesukielto. Ja yleensä kun pyykkikoneessa on molempien vaatteita, niin siksi olen pyykkihuollon itselleni halunnut. Ja tää kielto ei edes perustu mihinkään tapahtuneeseen, mä vaan haluan mun vaatteet levitettävän tietyllä tavalla pyykkitelineeseen kuivumaan. On meinaan tosi ärsyttävää, jos paita on laitettu pitkittäin siihen roikkumaan :D Ja hei, osanottoni silkkilakanoiden julmaan kohtaloon... :)

   Poista
 3. Kodinhoitohuone olisi kyllä jo todella kätevä!! Täällä mennään suurella pyykkikorilla, joissa kaikki sikinsokin, mutta sieltä niitä sitten kaivelen ja pyykkäilen.. Tykkään erityisesti hyväntuoksuisista huuhteluaineista ja kyllä oli J ihmeissään, kun hänenkin vaatteensa tuoksuvat välillä vaikka ja miltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan toi kodari ihan kätevä huone. Vielä jos olisi vähän tilavampi, niin entistä parempi :) Me ei huuhteluaineita käytetäkään ja pesuaineetkin on hajuttomia. Mutta ymmärrän kyllä hyväntuoksuisten pyykkien houkutuksen :D

   Poista
 4. Oi, teidän kodinhoitohuone näyttää tosi siistiltä. Ja, nuo pyykkikorit on näppärät. Meillä vastaavat korit. Haasteena on vain se, että meillä kodari alhaalla ja kylppäri ylhäällä. Kylppärissä ns perinteinen pyykkikori ja pyykit sitten kuljetetaan alas, lajitellaan jne.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta, että jos kylppäri ja kodari on kaukana toisistaan, niin ei varmaan pysy pyykkihuolto niin selkeänä. Meillä kuljetaan kylppäriin kodarin kautta (viimeinen kuva otettu kylppärin oven edestä), joten helppo nakata vaatteet pyykkikoreihin suihkuun/saunaan mennessä :) Ja silläkin pysyy siistinä, kun myös vieraat kulkevat kodarin kautta suihkuun mennessään. Ei voi siis piilottaa epäjärjestystä ovien taakse :D

   Poista
 5. Onpas teillä kaunis ja siisti kodinhoitohuone, meillä tuo ei kestä päivänvaloa (siksi se ehkä onkin kellarissa...). Täytyis raivata, sekin paikka... Periaatteessa se vois olla ihan toimiva, mutta... Meillä on pukuhuoneessa pyykkikori, kodarissa olis kyllä tuollaiset koritkin, mutta eihän ne pyykit sinne asti koskaan päädy, kun pukkarissa riisuudutaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on paha jos on pukkari erikseen. Meillä kulku suihkuun/saunaan tapahtuu kodarin kautta, joten pyykit kulkeutuu loogisesti pyykkikoreihin. Että sillä pysyy siistinä tuo kodari, kun kaikki vieraatkin kulkevat sen kautta suihkuun :) Ja toiseen vessaan, se kun löytyy kylppäristä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.