SOCIAL MEDIA

Nurinaa keittiöstä

Blogia pidempään seuranneet ovat varmasti huomanneetkin, että meidän keittiöstä ei kovin montaa laajempaa kuvaa ole näkynyt ja keittiöaiheiset jutut ovat olleet aina tiukasti rajattuja. Syy tähän on hyvin yksinkertainen - minä inhoan meidän keittiötä.

Kaikista suurinta inhoa aiheuttaa kaappien luonnonvalkoiset uritetut ovet. Keittiö on edellisten asukkaiden mittatilauksella remontoima ja jaksan edelleen päivittäin ihmetellä kyseistä ovivalintaa. Miksi oi miksi?


Toisella sijalla inhokkilistassani on pähkinäiset laminaattityötasot ja samaa sarjaa olevat valolistat (joiden merkitystä en edes ymmärrä, sillä ainoastaan yksi työtaso on valaistu ja muualla mennään sitten joko liesituulettimen valon tai ruokapöydän päällä olevan valaisimen voimin). Etenkin nyt, kun lattia on harmaa, pomppaa ruskea työtaso rumasti esiin.


No entäs sitten se liesituuletin. Olemme vaihtaneet keittiöön rosterisen jääkaappi-pakastimen, astianpesukoneen sekä lieden ja minulla oli tietenkin haaveissa myös rosterinen liesituuletin. Koska meillä koko talon ilmanvaihtoa hoidetaan huippuimurilla ja huippuimuria ohjataan liesituulettimen kautta, ei sen vaihto olekaan ihan niin helppo (ja halpa) juttu kuin olin ajatellut. Joten edelleen eletään valkoisen liesituulettimen kanssa.


Keittiöstähän toki saisi juuri sellaisen kuin haluaa, jos olisi valmis laittamaan remonttiin useamman tonnin. Tai meidän tapauksessa varmaan viisinumeroisen summan, sillä muuttaisin koko keittiön aina mallista alkaen, tuo II-malli kun ei ole kaikista käytännöllisin. En kuitenkaan koe, että tähän kotiin olisi järkevää remontoida sitä unelmien keittiötä, tämä kun ei muutenkaan ole se unelmien koti. Kaapinovien vaihdosta olen toki haaveillut, mutta mittatilauksella sekään ei ole ihan halpaa. Ja sitten olisi kyllä pakko vaihtaa työtasotkin.


Löytyykö teidän kotoa nurinan kohteita?

22 kommenttia :

 1. Löytyy! Pesuhuone on kamala. Toivottavasti kesällä pääsee ilmeen kohotukaeen. ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän teidän koti on ihan täydellinen :) Mä haluaisin myös kylppäriremontin, mutta V ei suostu, kun sekin on edellisten laittama ja hyväkuntoinen. Vaikka ruma onkin. Onneksi kuitenkin harmaa eikä sininen :D

   Poista
 2. Voi kuule, ei ole tainnut meidänkään keittiö paljoa olla parrasvaloissa :D Enkä voi siitä syyttää edes muita kun on omia valintoja 8 vuoden takaa :D Mielestäni kuitenkin olisi hullua vaihdella vielä ehjiä ja siistejä pintoja uusiin. Tässä on tärkeämpiäkin juttuja rahalle. Kuule, minusta keittiönne ei edes ole paha. Se että on siistiä, tekee tilalle heti ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se, tärkeämpiäkin juttuja rahalle löytyy, kun keittiö on kuitenkin täysin ehjä. Tuo meidän keittiö on vaan niin hallitseva osa, kun on avoinainen olohuoneen suuntaan. Ei voi laittaa ovea kiinni ja yrittää unohtaa :D

   Poista
 3. Voisihan noi olla vieläkin kamalammat? Mutta ymmärrän hyvin. Ei meidänkään keittiö olisi ihan nykyisenlainen jos olisi mahdollisuus ja ennen kaikkea tilaa remontoida unelmien keittiö...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan toki, holvikaaret olisi vielä kamalammat :D Taitaa tosin olla niin, että vaikka kuinka saisi itse rakentaa talon alusta alkaen, sieltä löytyisi muutaman vuoden päästä aina jotakin, minkä tekisi toisin :)

   Poista
 4. Voi kuule, kyllä löytyy kohteita, jotka muuttaisin... Keittiön kaapin ovet, kaappien rungon värin, lattioiden materiaalin ja värin... Ja olen sentään ihan itse ollut näitä 10 vuotta sitten valitsemassa...

  Minusta tuo teidän keittiönne on kyllä ihan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on varmaan pahinta keittiöremontissa - pitäisi pystyä semmoisiin päätöksiin, mitkä näyttää hyviltä vielä 10 vuoden päästä :) Siis kyllähän tämä keittiö on ihan ok, se on vain väärässä talossa :D On meinaan vähän turhan romanttinen mun makuun.

   Poista
 5. I feel u! Mutta teidän keittiö on kyllä ihan siisti, ei sitä tarvii piilotella! :) Jos haluat jotain tehdä niin ota valolistat kokonaan pois, siitä minäkin aloitin ;) Ja olisko dc fix tasossa mahdoton ajatus? Nämähän olis sellaisia halpoja muutoksia jotka ei ole edes peruuttamattomia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin laittaa korvan taakse tuo valolistojen poisto. Jospa siitä saisi yhtä hyvän muutoksen aluilleen kuin teilläkin (eli V suostuisi poistamaan yläkaapit ja tekemään pientä pintaremonttia) :D Tuohon DC fixiin tasoilla en oikein lämpene... Niitä pyyhitään ainakin meillä niin paljon, että epäilen, voiko ne pysyä fixillä siistinä. Mutta kiitos hyvistä ideoista!

   Poista
 6. Eihän nuo nyt kauheat ole. Ovat ainakin valkoiset..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä kauheat, mutta aivan liian romanttiset mun makuun :) Kunpa olisivatkin edes tasaiset ja vaikka muun värisetkin, niin maalaamalla saisi valkoiseksi. Noita uria kun on kotikonsteilla hankalampi piilottaa... :)

   Poista
 7. Musta tuntuu, että nyt kyllä liioittelet teidän keittiön huonoja puolia. Mun silmään se on valoisa, tilava ja muutenkin ihan hyvä. Ja puiset tasot kivasti lämmittää kokonaisuutta. Usko pois.

  Toki uritetut ovet on vähän sellaiset ei-niin-tätä päivää, mutta jossain kohtaa on hyvä, että järki voittaa mieliteot. Paitsi jos tosiaan sattuu aina olemaan ne tarvittavat toimintatonnit taskussa. Mulla ei ole ja meidän keittiö todellakin ON masentava. Oikein pyökkipainajainen :). Mutta kun olen tässä viimeaikoina ihan tosissani pähkäillyt ja piirrellyt ja laskenut eri vaihtoehtoja sille, miten saisin sinne taiottua muutoksen pienellä rahalla ja todennut, että en millään, koska aina joku muutos johtaa pakosti toiseen, olen tullut siihen tulokseen, että se on aivan hyvä :). Ja voihan se olla, että kohta taas pyökkilaminaatti ja pyökkitasot on kuuminta hottia. Sitä odotellessa...

  Jos sua häirii valolistat, niin ota pois tai maalaa valkoiseksi. Itse maalasin ja muutti kyllä ilmettä kevyemmäksi. Eikä maksanut paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun silmään se on liian romanttinen, sopisi kuusikymppisen äitini kotiin paremmin :) Enkä mä vaan voi sietää tota laminaattitason väriä (ja pahinta on se, että makkarissa ja mediahuoneessa on samanväriset laminaattilattiat, jotka jäi remppa-aikana vaihtamatta)...

   Ja sitähän tässä nyt enimmäkseen pähkäilen, kun järki on kohta neljä vuotta jo voittanut mieliteot, että mitä tehdä. Jos me aiotaan asua tässä vielä toiset neljä vuotta, niin sitten tolle keittölle kyllä tapahtuu jotakin.

   Jos valolistoille jotakin teen, niin varmaan nappaan pois kokonaan. Koska jos ne maalaa valkoiseksi, niin kaappien luonnonvalkoiset ovet näyttää vielä järkyttävimmiltä. Nyt jo väriero valkoiseen runkoon näkyy selvästi. Tai sitten pitäisi käyttää tismalleen samaa valkoista kuin rungoissa on.

   Sähän voisit maalata pyökkipainajaisen piiloon? Mun kaveri maalasi niiden puiset kaappienovet valkoisiksi ja niiden koko keittiö näyttää uudelta :) Tekivät sen vielä itse ruiskumaalaamalla, niin ei ollut kovinkaan kallis homma.

   Poista
 8. Tiedän tuon tunteen ja nyt keittiörempan jälkeen olen kyllä niin tyytyväinen päivitettyyn keittiööni. Ja nyt tuntuu että haluan asua tässä asunnossa lopun elämäni tai niin kauan kunnes joudun vanhainkotiin ;)
  Mutta tyytymätön olen vessaan, se pitäisi räjäyttää kokonaan, kylppäriin ja lattioillekin pitäisi tehdä jotain. Ehkä kesällä tehdään tuo vessaremppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän rempattu keittiö onkin moderni ja tyylikäs! Ja se on mahtavaa, jos tietää asuvansa kodissaan vuosikymmeniä. Silloin sitä raaskii laittaakin ihan eri tavalla :)

   Poista
 9. Tiedän tuon tunteen. Kun joku muu on valinnut ja on edelleen hyvä sekä toimiva. Mutta, kun vaan ei miellytä. Ja, käyttökelpoisen vaihtaminen uuteen kun tuntuu hieman hassulta, turhamaiselta.

  Mietin, auttaisiko jos ovet maalauttaisi tai vaihtaisi. Silloin rungot pysyisivät. Ja, voisiko valolistoja poistaa?

  Jokaisella varmasti nurinaa toisinaan! Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, käyttökelpoista ei viitsisi pelkän ulkonäön vuoksi vaihtaa. Etenkään kun on kyse tämän hintaluokan asioista.

   Ovien vaihto on käynyt mielessä, mutta sekään ei ole halpaa, kun kyseessä on mittatilauskeittiö. Ja jos pelkästä ovien vaihdosta maksaa toista tonnia, niin tuntuu, että sama se olisi sitten vaihtaa koko keittiö. Mutta valolistojen poistoa aloin harkita ihan tosissani :)

   Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 10. Samasta syystä ei meidänkään keittiö ole blogissa näkynyt. Teidän kaapinovet ovat meidän kaappeihin verrattuna tosella siistit - meidän valko- vaaleanruskeat ovat aivan karseat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä siis kohtalontoveri ;) Onhan tuo keittiö ihan siisti, mutta kun se on väärässä talossa :) Aivan liian romanttinen minun makuuni... Mutta ymmärrät siis fiilikset, joten yritetään yhdessä jaksaa rumien keittiöiden kanssa :D

   Poista
 11. Ymmärrän tunteen, vaikka kaunis ja siistihän teidän keittiö on. Suosittelen kuitenkin harkitsemaan sitä d-c-fixiä tuohon tasoon. Kokeilu ei maksa montaa kymppiä jos ei olekaan onnistunut. Käy tsekkaamassa vaikka Styleroomista meidän edellisen vuokrakeittiön fiksaukset. Ainakin sen vuoden verran, mitä itse tasoja käytettiin, niin fixaukset pysyivät oikein hyvin.
  Lisäksi nappaa vaikka valolistat pois, maalaa ovet valkoisiksi ja vaihda vetimet (esimerkiksi sellaiset nahkaiset vois olla aika mageet). Vaikka urituksia ei saakaan piiloon, niin tuollaisetkin pikkumuutokset vois jo tuoda kaipaamaasi modernimpaa ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. DC fixin voin laittaa harkintaan ja valolistojen poistoa olen jo miettinyt :) Mutta noiden ovien maalaus on niin iso urakka, että siihen en kyllä ryhdy, sillä rumat urat eivät maalilla mihinkään häviä :D Nahkavetimet olisi kyllä hienot, mutta en taida niitä haluta noihin kammottaviin oviin. Minun silmään olisivat liian eri tyylisiä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.