SOCIAL MEDIA

Ulkokukkia

Lämmöstä ja aurinkoisista keleistä innostuneena, kävin intoa puhkuen jo viime sunnuntaina ostamassa pihalle kesäkukkia. Taisin kuitenkin olla turhan ajoissa liikkeellä, sillä ensi viikolla näytti yölämpötila käyvän lähellä nollaa. Täytyikin ottaa kukista heti kuvat, jos sattuvat ressukat ensi viikolla kuolemaan.


Etupihan korkeisiin ruukkuihin ostin puksipuut. Hoito-ohjeista ei ole mitään tietoa (kuten ei minkään muunkaan kasvin), mutta mielestäni nämä pyöreät puksit ovat hauskan näköisiä.


Puksipuiden yllä roikkuu orvokkeja Ikean Socker-amppeleissa. Järkytyin amppelien kokoa ja etenkin multaa täynnä hieman hirvitti nostaa ne roikkumaan, painoa kun on melko paljon. Toistaiseksi ne ovat kuitenkin pysyneet kannattimissaan.Takapihan portaille ostin viime kesästä tuttuja ruusubegonioita.


Ovat kyllä kauniita, vaikkakin vaativat aika ajoin nyppimistä. Minä kun en mikään hortonomi ole, niin pelkkä kukkien hengissä pitäminen ilman mitään ylimääräistä, on jo haaste sinänsä.


Viikonloppuvapaa edessä, mahtavaa perjistä!

8 kommenttia :

 1. Hienot kukkaset teillä! <3 Hui! Onko ensi viikolle luvattu niin kylmää. :/ Minä en saa koskaan puksipuita selviämään talvesta. Muuten ne on tosi kivoja. Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä päin ainakin kylmenee ensi viikolla... :/ Minulla ei ole tarkoitustakaan saada puksipuita kestämään talven yli: jos syksyyn kestävät, niin olen iloinen :) Maahan istutettuna tietenkin eri asia, mutta ruukuissa en edes haaveile, että mikään kasvi kestäisi muutamaa kuukautta kauempaa. Kivaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 2. Kauniilta näyttävät, molemmat. Itse pyrin välttämään noita nypittäviä kukkia, mutta meidän isäntä raahaa niitä minun ilokseni. Mutta ei nypi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään nypi niin usein kuin pitäisi, nypin silloin kun jaksan :) Ja nuo begoniat kun ovat ainoita nypittäviä, niin ehkä niistä selviää kesän ajan :D

   Poista
 3. Ihania kukkia! Toivottavasti selviävät! Heitin sulle haasteen, käy kurkkaamassa ;)
  http://daralandia.blogspot.fi/2014/05/arki-yhdella-kuvalla-35.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädet ristissä toivon minäkin, että selviävät :) Kiitos haasteesta, yritän toteuttaa parhaani mukaan!

   Poista
 4. Kauniita kukkia! Itse sain tänään yhden kukkasen terassille jo hankittua, siitä on hyvä jatkaa... ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.