SOCIAL MEDIA

Eva Solon yrttiruukut ja kadonnut kesälomafiilis

Aamulla sängystä noustessa keittiön ikkunasta tervehti tällainen näky:


Että hyvää kesälomaa vaan mulle! Onneksi kesäistä tunnelmaa tuovat tuoreet yrtit, jotka majailevat uusissa Eva Solon yrttiruukuissa keittiön ikkunalaudalla. Ehkä hienoin keksintö ikinä!


Keraamisen yläosan pohjan rei'istä pujotellaan pitkä nylonlanka, jonka avulla yrtti imee alemmassa ruukussa olevaa vettä itseensä. Langat siis toimivat ikään kuin yrtin juurina. Kätevää!


Ikkunalaudalta löytyykin tällä hetkellä tuttua ja turvallista basilikaa sekä lehtipersiljaa, joka oli täysin uusi tuttavuus meikäläiselle.Toimii muuten yhdessä erittäin hyvin esimerkiksi lihan marinoimisessa, testattiin vappupäivänä.

Kivaa viikonloppua!

6 kommenttia :

 1. Hei, ensimmäisen kerran löysin tänne tänään :) täytyy heti kommentoida, että kuinka kauan saat yrtit elämään noissa ruukuissa? Mä en onnistu sitten millään. Mietinkin onko syynä liian pimeä paikka... Ikkunalla voisivat menestyä paremmin..itsekasteluruukut mullakin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Tuon lehtipersiljan ostin vasta tällä viikolla, mutta basilika on noin kuukausi sitten ostettu, joten se on kyllä kestänyt hyvin. Olen ollut aivan ihmeissäni, kun en todellakaan mikään viherpeukalo ole :) Ja tuo basilika on kasvanut korkeutta yli 10cm. Voi siis hyvinkin olla, että sinun yrtit on liian pimeässä, sillä jos kerta itsekasteluruukussa ovat, niin ei ainakaan veden puute voi vaivata :D Kokeilepa siirtää ne valoisampaan paikkaan, toivottavasti sillä piristyvät!

   Poista
  2. Vau, 10cm.! Mun basilikat kuihtuu ennenkuin ehditään se syömään :D

   Poista
  3. Joo-o, se on kasvanut ihan järkyttävän paljon! On kohta puolessa välissä ikkunaa :)

   Poista
 2. Basilika tuoksuu niin hyvälle :)).

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.