SOCIAL MEDIA

Apua nettishoppailuun - Designkaupat.fi

Kaupallinen yhteistyö: Designkaupat.fi

Design. Tuo kuusikirjaiminen sana, joka herättää meissä sisustajissa niin monenlaisia tunteita. Osa rakastaa yli kaiken ja käyttää ne vähäisetkin säästöön jäävät eurot niihin unelmien (merkki)tuotteisiin, osaa taas ei voisi vähempää kiinnostaa mitkään "merkkihömpötykset". Hyvä muotoilu kestää kuitenkin aikaa. Ja sitähän se design on, (tuotteiden) käytettävyyden ja muodon suunnittelua. Olenkin opintojeni aikana päässyt tutustumaan paremmin tuotemuotoilun prosesseihin ja tekniikoihin ja arvostukseni designia kohtaan on noussut entisestään. Hyvä muotoilu kun vaatii työtä - paljon. Jotta tuote olisi kaunis, toimiva ja hyvä käyttää, sen suunnittelu vaatii aikaa ja osaamista. Ja kun tuote on suunniteltu hyvin, silloin siitä kannattaa myös maksaa.

Itse kuulun siihen ihmisryhmään, joka säästää pitkään ja hartaasti designhaaveisiin. Ja koska raha ei kasva puussa, on tarjousten hyödyntäminen ja hintojen vertailu tärkeää. Olinkin yllättynyt, kun minuun otettiin yhteyttä Designkaupat.fi:stä, en nimittäin ollut kuullutkaan kyseisestä sivustosta aiemmin. Minua pyydettiin testaamaan sivuston toimivuutta asiakkaan näkökulmasta ja lähdinkin mielelläni sitä kokeilemaan.

Designkaupat.fi  taustalla on kotimainen HL Media Design Oy ja sivusto vertailee 32:n eri verkkokaupan sisustusvalikoimaa. Mukana on niin kotimaisia kuin Suomeen toimittavia pohjoismaisia verkkokauppoja, esimerkkeinä mm. Stockmann, Finnish Design Shop sekä Room21. Sivusto toimii aivan tavallisen verkkokaupan tapaan, joten voit etsiä tuotteita kategorioittain tai kirjoittaa haluamasi tuotteen hakukenttään.


Voit myös vertailla verkkokauppoja maksutavan, toimitustavan, arvostelujen sekä tuotemerkkien mukaan, jolloin sivusto jättää näkyviin vain valitsemasi lajitteluperusteen (esimerkiksi kotiinkuljetus) mahdollistavat verkkokaupat.


Olen jo pitkään haaveillut Hakolan Lempi-hyllystä, joten halusin kokeilla, kuinka sivusto toimii sitä etsiessäni. Hylly löytyi hakusanalla helposti ja sivusto näytti heti eri värivaihtoehdot. Klikattuani haluamaani väriä, näin mahdolliset ostopaikat (tässä tapauksessa ainoastaan yksi, Finnish Design Shop), hyllyn hinnan, kyseisen verkkokaupan ilmoittaman toimitusajan, -kulut ja -tavat sekä mahdolliset maksutavat. Lisäksi sivusto ehdotti verkkokaupan alapuolella samankaltaisia tuotteita näyttäen niiden halvimman hinnan ja ostopaikan. Mielestäni tämä on mukava lisä, etenkin jos vain etsii kivaa hyllyä, ei niinkään juuri tiettyä tuotetta.


Klikattuani punaista verkkokauppaan -painiketta, sivusto siirsi minut Finnish Design Shopin -sivulle, jossa pystyin lisäämään tuotteen normaaliin tapaan ostoskoriin ja siirtymään kassalle maksamista varten. Designkaupat.fi -sivustolta ei siis voi suoraan ostaa tuotteita, vaan se toimii ainoastaan vertailualustana.

Toisena tuotteena testasin uusinta ihastuksen kohdettani, Vitran Rotary-tarjotinta. Sekin löytyi helposti hakusanalla ja sivusto näytti Lempi-hyllyn tapaan tarjolla olevat värivaihtoehdot. Vaaleanpunaista väriä oli saatavilla kahdesta verkkokaupasta, Finnish Design Shopista ja Stockmannilta. Punaisesta verkkokauppaan tai kauppaan -painikkeesta pääsi jälleen siirtymään valitsemansa verkkokaupan sivuille tekemään ostoksen.


Etsin Designkaupat.fi -sivustolta myös monia muita tuotteita ja kokonaisuutena sivusto on mielestäni toimiva. Aivan kaikki sivustolla näkyvät tarjoushinnat ei ko. verkkokauppaan mennessä pitänytkään paikkaansa eikä sivusto löytänyt joka kerta kaikkia niitä verkkokauppoja, joissa etsimäni tuote oli myynnissä. Koska Designkaupat.fi toimii tuotefeedin informaation varassa eikä kaikilla verkkokaupoilla ole jokaisen tuotteen feediä saatavilla, eivät ne silloin näy Designkaupat.fi vertailussa. Sivustolla oli kuitenkin helppo navigoida ja uudelleenohjaus eri verkkokauppoihin toimi hyvin. Mielestäni kyseinen sivusto onkin hyvä apu verkkokauppojen viidakossa seikkaillessa.

Oletko sinä kuullut Designkaupat.fi:stä?

6 kommenttia :

 1. Täällä toinen säästäjä ja haaveilija. Ollaan sisustettu kotia pikkuhiljaa, ajatuksella että sitten vasta ostetaan kun mahdollisuuus ostaa juuri se tuote mitä halutaan.
  Tämä Designkaupat.fi onkin uusi tuttavuus minulle, kiitos vinkkauksesta. Täytyykin käydä katsastamassa mitä sieltä löytyisi ehkä meille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä periaate, tilapäisratkaisut kun harvoin on hyviä! Itse valitettavasti sortunut niihin joskus, mutta pikkuhiljaa olen ottanut opiksi :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Hieman harhaan johtavaa, sillä ensimmäisen kuvan tuoli, Vitra DAW, ei ole aito, vaan se on kopio. Aidossa tuolissa on mustat ruuvit. Kuvassa olevassa tuolissa on metallin väriset....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en valitettavasti voi ottaa vastuuta kyseisen verkkosivuston kuvista. Ne tuotteet, joita ko. sivustolta etsin ja halusin ostaa olivat kyllä täysin aitoja, sen voi päätellä jo jälleenmyyjistä (kuten Stockmann tai Finnish Design Shop). Testasin sivustoa käyttäjänä ja itse koin sen hyödylliseksi. Siitä, mistä sivusto on kuvansa saanut, en osaa kertoa. Hyvä kuitenkin kun nostit asian esiin, itse en todellakaan kannata tuotekopioita! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja hyödyllinenkin konsepti - hintojen vertailu kannattaa aina;)
  Kiitos vinkistä ja hyvää viikonloppua, Jossu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä todella fiksu idea ja tehty helppokäyttöiseksi :) Hintojen vertailu todellakin kannattaa! Mukavaa sunnuntaita Lady <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.