SOCIAL MEDIA

Sisustustrendit 2018

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vai onko? Eri sivustot ja lehdet pursuavat trendiennusteita alkaneelle vuodelle ja vaikken tunnustaudukaan trendien perässä juoksijaksi, on niistä mukava etsiä inspiraatiota ja poimia ne omaan kotiin parhaiten sopivat jutut. Mitä siis on luvassa vuodelle 2018?

Punaisen eri sävyt
Tikkurila valitsi vuoden 2018 väriksi terrakottaisen Ruukun ja murretut punaiset näkyvät vahvasti niin piensisustuksessa kuin huonekaluissa. Uskoisinkin tästä trendistä löytyvän jokaiselle jotakin, valinnanvaraa kun on aina syvästä viininpunaisesta hentoon puuteriroosaan.


Keramiikka
Rouhea keramiikka yleistyy kodeissa ja mitä yksilöllisemmän näköisiä esineitä, sen parempi. Kirpputoreilta löytää edullisesti vanhoja saviastioita ja -maljakoita ja kädentaidoista innostunut ilmoittautuu keramiikka-kurssille tekemään oman persoonallisen astiastonsa. Myös se kumminserkunkaimalta tuliaisena saatu savipatsas kannattaa nostaa esiin.

Sametti
Sametti nousi pinnalle jo viime keväänä, mutta tänä vuonna sitä nähdään yhä useammassa kodissa. Samettityynyillä, -verhoilla tai -päiväpeitolla on helppo päivittää sisustusta ja rohkeimmat valitsevat kotiinsa jopa sametilla verhoillun sohvan. Väreinä sametissa nähdään punaisen, vihreän, keltaisen ja violetin sävyjä.


Viherkasvit
Viherkasvit jatkavat voittokulkuaan, niin aitoina kasveina kuin kuoseinakin. Näyttäviä kasvi- ja kuokkakuoseja nähdään etenkin tapeteissa ja pussilakanoissa. Allekirjoittanut onkin salaa haaveillut dramaattisesta suurikukkaisesta tapetista makuuhuoneen tehosteseinään...

Luonnonmateriaalit
Rottinki, nahka, pellava... You name it. Ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia kierrätyksestä ja ekologisista arvoista, joten aidot materiaalit ovat tulleet jäädäkseen. Vanhoja rottinkikalusteita kannattaa bongailla kirpputoreilta ja rikki menneestä nahkatakista saa hyvää materiaalia erilaisiin kodin diy-projekteihin.

Persoonallisuus esiin
Kun koti näyttää omalta, se myös tuntuu omalta. Anna harrastustesi näkyä sisustuksessa ja unohda liika kliinisyys. Koti saa olla juuri niin rento kuin asukkaansakin.


Mitä luulet, tuleeko kodissasi näkymään tämän vuoden trendejä?

4 kommenttia :

 1. Näköjään löytyy jo tällä hetkellä joka osiosta jokin trendi :) on rustiikki ja vuonoa, samettia ja luonnonmateriaaleja. Näköjään sitä menee kuitenkin trendien mukaan tiedostamattaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne trendit vaikuttaa, vaikkei asiaa itse ajattelisikaan. Ihan jo kauppojen valikoimat ovat pääsääntöisesti trendien mukaiset, joten jos jotakin uutta hankkii, on se monesti trendikästä :)

   Poista
 2. Onpas meillä trendikästä, kun melkein kaikki noista taitaa löytyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet trendit jatkavat viime vuodelta, joten varmaankin aika monesta kodista löytyy trendikkäitä elementtejä :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.