SOCIAL MEDIA

Pyyhemietteitä

Meillä ei ole kuivausrumpua eikä kahden aikuisen taloudessa pyykkien ripustaminen kuivaustelineeseen ole tuntunut ylitsepääsemättömän aikaa vievältä. Ainoa asia, johon kuivausrumpua oikeastaan kaipaisin, on pyyhkeiden saaminen pehmeäksi. Aiemmin en ollut asiaan edes kiinnittänyt huomiota, mutta Rovaniemellä ollessani käytän talomme pyykkitupaa, josta löytyy kuivausrumpu. Vaatteeni kuivatan sielläkin huoneessani pyykinkuivaustelineessä, mutta lakanat ja pyyhkeet käytän rummun kautta, niille kun ei ole kuivumistilaa pienessä huoneessa. Ja herranen aika, miten pehmeäksi frotee tulee kuivausrummussa! Nyt olenkin harmitellut kotona olevien froteepyyhkeiden koppuraista tuntumaa, niihin kun ei ole yhtään niin mukava kuivata itseään. Emme kuitenkaan ole hankkimassa kuivausrumpua, joten ensiavuksi päätin ostaa testiin puuvillaiset käsipyyhkeet, ne kun eivät kovetu pesussa froteen tapaan.


Olen kerran aiemmin kokeillut vohvelikankaisia kylpypyyhkeitä eikä niistä tullut meidän kummankaan suosikkia. Jotenkin kangas tuntui liian ohuelta ja kovalta siihen kuivatessa. Käsipyyhkeenä puuvilla tuntuu kuitenkin toimivan ja se kuivuu mukavan nopeasti. Nämä Annon Aitta -hamampyyhkeet nousivatkin allekirjoittaneen käsipyyhesuosikeiksi eivätkä vähiten kauniin ulkomuotonsa vuoksi. Ne myös sopivat tyyliltään hyvin yhteen vessan uuden, hieman paimentolaishenkisen maton kanssa.Oletko jo kokeillut hamampyyhkeitä? Ja mikä tärkeintä, onko sinulla antaa vinkkiä, kuinka saada vanhoista froteepyyhkeistä jälleen pehmeitä?

8 kommenttia :

 1. Me hankkiuduimme jokin aika sitten kuivausrummusta eroon, koska käytettiin lähinnä vain pyyhkeiden pehmentämiseen ja vehje kuluttaa sähköä aika reippaasti. Minua ei haittaa karheampi pyyhe ollenkaan, joten ei olla rumpua kaivattu. Kuivauskaappi riittää hyvin meille.

  Yhden Hamam-pyyhkeen omistan ja kivahan se on. Minun peukku menee kuitenkin ehkä enemmän pellavavohvelille 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei meille tosiaan olla kuivausrumpua hankkimassa, ihan turhaa kuluttaa sähköä semmoiseen, mikä hoituu ilmaiseksi narulla :) Semmoinen sopivasti karhea pyyhe on hyvä, tuntuu vaan, että meidän froteepyyhkeet on enemmän hiekkapaperia :D Enpä muuten oo pellavavohvelista aiemmin kuullutkaan... V:ltä vaan tuli kielto jo aiemmin pellavalakanoihin, joten tuskin lämpenee pellavalle pyyhkeissäkään :D

   Poista
 2. Joulupukki toi koko perheelle hamam-pyyhkeet ja oi että ovat ihanat. Niin, ja menee niin pieneen tilaan. Täällä froteepyyhkeet mennee juurikin rummun kautta käyttöön, joten vinkkiä en osaa antaa. Silittäminen toki hieman pehmentää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että nuo hamampyyhkeet menee tosi pieneen tilaan :) Luulen vaan, että meille ei nuo hamamit sovi kylpypyyhkeiksi ohuutensa vuoksi, käsipyyhkeinä on kyllä ihan huiput. Enkä muuten ollut ajatellutkaan tuota silittämistä, sehän tosiaan varmaan pehmentäisi. Mutta en kyllä taida siihen souviin ruveta, minä kun en silitä edes lakanoita, vaikka astmaatikkona varmaan pitäisi... :D

   Poista
 3. Itse tykkään enemmän "kovista" pyyhkeistä. Tuntuu, että ne kuivaa paremmin kuin pehmeät.

  Moni hehkuttaa pyykkietikkaa. Oletko sitä kokeillut? Josko sillä pehmenisi, kun lorauttaa vähän huuhteluainelokeroon (tai siis ainakin niin olen ymmärtänyt, että sinne sitä laitetaan..)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa pyyhemakuja olla yhtä monta kuin ihmisiä :) Toki minäkin tykkään semmoisista sopivan karheista pyyhkeistä, nuo meidän froteet vaan tuntuu lähinnä hiekkapaperilta :D Pyykkietikasta olen kuullut, eipä vaan tullut mieleen, että sitä voisi kokeilla pyyhkeille. Täytyypä kokeilla, kiitos Annukka!

   Poista
 4. Meillä kuivatetaan pyyhkeet kuivausrummussa, mutta käytän huuhteluaineena pyykkietikkaa ja se tekee pyykistä vieläkin pehmeämpää. Se voisi toimia sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä heti googlettelin tuota pyykkietikkaa, kun toisena sitä jo suosittelit. Täytyy ottaa se ehdottomasti kokeiluun :) Kiitos vinkistä!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.