SOCIAL MEDIA

Ulos siirretty maitotonkka

Viime kesänä löysin mieheni suvun mökiltä ison maitotonkan, jonka alunperin ajattelin ulos. Löydöstä innostuneena, en kuitenkaan vielä vuosi sitten raaskinut laittaa tonkkaa ulkoruokintaan. Pari viikkoa sitten rohkaistuin ja siirsin tonkan kuistille ulko-oven viereen. Koska kuistilla on katto, ei tonkka ole täysin sään armoilla, joten jospa se selviäisi ilman pahempia ruostumisia.


Suunnitelmani oli laittaa tarkkaan mitattu kukkaruukku tonkan suuaukolle "roikkumaan", mutta pelkäsin ajan mittaan ruukun tipahtavan mullan painosta tonkan pohjalle (ja sitähän ei sieltä saisi millään pois, kun ruukku on juuri tonkan suuaukon kokoinen). Tyydyin siis jättämään ruukun tonkan kannen päälle, vaikkei se ihan niin kivalta näytäkään.


Kukiksi löysin tonkan tyyliin sopivia markettoja sekä hauskasti roikkuvaa maahumalaa.Tonkka saakin nyt toistaiseksi olla ulkona toivottamassa vieraat tervetulleeksi. Ja jos oikein hurjaksi heittäydyn, jätän sen sinne talveksikin.


Leppoisaa sunnuntaita! Ja muistakaa käydä osallistumassa arvontaan!

10 kommenttia :

 1. Kaunis!Tonkkaa metsästän minäkin samaan käyttöön.-Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi oli kyllä hyvä löytö, koska tonkista pyydetään nykyään ihan hirmu hintoja :)

   Poista
 2. Ihana! Maitotonkka olis kyllä kiva. Pienempänä sisälle ja isompana parvekkeelle tai miksei vaikkapa eteiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuo haki pitkään paikkaansa, koska on niin iso, että ei ihan joka paikkaan sovi :) Mutta nyt pääsi sisältä kukka-alustan virasta ulos samaan hommaan!

   Poista
  2. Aivan uskomatonta, mutta totta: olin matkalla tänään paikalliseen Kierrätyskeskuksen myymälään tutkailemaan valikoimia ja eksyinkin sitten parkkiskirppikselle, josta en ollut tiennytkään. Ja kas vain, sieltä löytyi viiden litran maitotonkka - ilman kantta tosin - kahdella eurolla. :D

   Poista
  3. Ihan mahtava tuuri! Nyt sullakin on tonkka :)

   Poista
 3. Nuo vanhat tonkat ovat kyllä kauniita - kyllä niiden pitää olla juurikin tuollaisilla paraatipaikoilla esillä. Ja kivasti tuossa asetelmassa tuo maahumala peittää tuon tonkan kannen! Kaunista!
  Aurinkoisia päiviä, Jossu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa sitä ei voi kyllä olla huomaamatta, kun kylään tulee! Tuo maahumala on kasvanut ihan hirmuisesti, nyt ylettää usea rönsy jo kuistin laudoitukseen eikä tuota kantta (tai itse ruukkuakaan) huomaa ollenkaan maahumalan alta :)

   Aurinkoisia päiviä sinnekin!

   Poista
 4. Siis niin kaunis! Mä laitoin muutama vko sitten Fb sivuille kyselyn, että oisko jollain tonkkaa myydä..niin eiköhän mun naapurilla ollut ja sain sen ihan ilmaiseksi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla käynyt myös Irinan lisäksi hyvä tuuri :) Tonkat on kyllä tosi nättejä!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.