SOCIAL MEDIA

Ideoita moderniin joulukattaukseen

Jos tuleva joulukattaus on vielä suunnitteluasteella, niin tässäpä muutama idea poimittavaksi.

Joulukattauksessa ei tarvitse olla punaista, vaan pelkistetymmälläkin väriskaalalla saa kattaukseen juhlan tuntua. Mustat ja valkoiset astiat toimivatkin perusvarmana pohjana, johon on halutessaan helppo lisätä väriä. Voit myös yhdistellä toisiinsa sopivia eripari astioita, mikä tekee kattauksesta mukavan huolettoman.


Luonnosta poimitut elementit tuovat muutoin hillittyyn kattaukseen väriä ja lämpöä. Käytä koristeena esimerkiksi eukalyptusta, havuja, pieniin maljoihin istutettuja joulukukkia tai vaikkapa kaunis oksaista rosmariinia.


Yksinkertaiseenkin kattaukseen saa juhlavuutta valkoisella pöytäliinalla. Ja jollei kaapista satu löytymään isoja pöytäliinoja (kuten allekirjoittaneella), liinan virkaa voi toimittaa myös verho tai lakana. Hieman rennompaa tunnelmaa saa luonnonvärisellä tai miksei vaikka havunvihreällä pellavaliinalla.


Muista kynttilät. Eihän joulukattaus olisi mitään ilman aitoja kynttilöitä. Korkeuseroja ja elävyyttä kattaukseen saat yhdistelemällä kruunukynttilöitä ja tuikkuja ja erilaisia kynttilänjalkoja.


Taitellut lautasliinat viimeistelevät kattauksen. Helppo tapa saada serveteistä näyttäviä, on rullata ne ja käyttää servettirenkaita. Luonnollisempaa ilmettä kattaukseen saa sitomalla servetit juuttinarulla. Tyylin viimeistelee jouluista tuoksua antava kanelitanko sekä havunoksa.


Enää kolme yötä jouluun!

10 kommenttia :

 1. Just nättiä! Tollasta sopivan simppeliä, suoraviivaista ja luomua. Et viittis tulla meillekin kattamaan, kun mulla jää aina kauniin ajatuksen tasolle vaan :) Ja aina, kun edes yritän, tuntuu, että pää tyhjenee ideoista samantien.

  Rentouttavaa joulunaikaa Jossu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka, itsekin olin kovin tyytyväinen lopputulokseen :) Ihan harmitti kerätä pois, kun jos ei aattona sitten jaksakaan panostaa :D Ja mielelläni tulisin teillekin kattamaan, on vaan vähän turhan pitkä matka yhden kattausreissun takia...

   Ihanaa joulunaikaa <3

   Poista
 2. Kaunis yksinkertainen kattaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Vähemmän on mielestäni tässäkin enemmän :) Toki ihailen muiden runsaskoristeisia joulukattauksia, mutta itse en vain osaa sellaista tehdä.

   Poista
 3. Olet tehnyt kauniin kattauksen! :) <3

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia ja ihanan yksinkertainen kattaus! <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.