SOCIAL MEDIA

Maailman tylsin huone

Tiedättehän sen tunteen, kun jokin tilassa ei vain toimi? Ei, vaikka sitä katselisi mistä tahansa suunnasta. Vaikka keittiömme huutaakin remonttia ja kylpyhuoneesta en kehtaa edes puhua, meidän vierashuoneemme vie kuitenkin voiton kotimme tylsimmän tilan tittelistä. Kyseinen huone on pieni, vain hieman yli 7 neliötä ja suurimman osan tilasta haukkaa 120cm leveä sänky. Koska meillä ei kuitenkaan joka viikko ole yövieraita jonoksi asti, on huoneesta pyhitetty tilaa myös V:n kammottavalle perhonsidontapöydälle. Vaikkei chippendale tyylinen lipasto sovi millään muotoa kotimme sisustukseen, olen luovuttanut taistelun sen suhteen (onhan tämä kuitenkin myös V:n koti). Sain sen kuitenkin siirrätettyä kiinteän kaapin taakse jäävälle seinustalle, jolloin se ei hyppää heti ensimmäisenä silmään, huoneen ovi kun on pääsääntöisesti auki.


Vierashuoneen ongelma ei siis niinkään ole siinä, mitä siellä tällä hetkellä on, vaan ennemminkin siinä, mitä sieltä puuttuu. Huone tuntuu jotenkin paljaalta ja kolkolta ja se oikea fiilis on kateissa. Viileän harmaa värimaailma vaikuttaa osaltaan asiaan, mutta siitä en ole valmis luopumaan, tykkään nimittäin kovasti huoneen (hartaasti etsitystä) seinien sävystä. Verhoja en myöskään huoneeseen halua, onhan siellä jo kertaalleen ne ollut. Vierashuone onkin kokenut huoneistamme eniten muutoksia tässä talossa asutun viiden vuoden aikana. On ollut romanttista ja afrikkalaista henkeä sekä erinäisiä yrityksiä työpisteelle. Kalusteita on siirrelty ja vaihdeltu ja piensisustus mennyt ja tullut. Mikään ei kuitenkaan ole tähän mennessä toiminut. Niinpä jossakin vaiheessa vain luovutin, itse kun en vierashuoneessa juurikaan käy.Yhtenä päivänä se ajatus sitten iski - luonnomateriaaleja ja viherkasveja. Niin yksinkertaista, mutta toimivaa. Google onkin käynyt viime päivinä kuumana metsästäessäni sopivaa juuttimattoa ja ihmetellessäni erilaisia palmuja ja viikunoita. Vielä jos V:n saisi ylipuhuttua maalauttamaan lipaston mustaksi, voisi huoneesta oikeasti tulla viihtyisä. Tai ainakin huomattavasti nykyistä nätimpi.

Onko sinun kodissasi tilaa, joka tuntuu vaikealta sisustaa?

8 kommenttia :

 1. Kivoja ideoita vierashuoneen sisustukseen! Meillä on yläkerran aula ja myöskin työhuone vähän sellaisia paikkoja joissa olisi sisustamista. En vain ole oikein saanut kiinni siitä mitä tiloille pitäisi tehdä. :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti löytyisi sopiva(hintainen) matto piakkoin :) Jotkut tilat vain vaativat aikaa enemmän kuin toiset, joten pikkuhiljaa. Onneksi meillä ainakaan sisustus ei ole koskaan "valmis" :D Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kyllä meiltäkin löytyy tiloja, jotka on haastava sisustaa. Ja, tuo on totta että siellä kodissa asuu muitakin kuin tämä allekirjoittanut sisustelija. Eli, kaikkien tarpeet tulee huomioida.
  Itse pidän tuosta teidän lipastosta ja tuo mielestäni mukavaa kontrastia ja lämpöä tilaan.
  Mukavia suunnitelmia sinulla huoneen freesaamiseksi. Jään odottelemaan muutoksen valmistumista.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ole ainoa näiden ongelmieni kanssa :) Kontrastia tuo lipasto ainakin tuo, itse nimittäin inhoan tummaa puunsävyä yli kaiken... Ja älyttömintä lipastossa on se, että se on alunperin ollut valkoinen, edelliset omistajat ovat maalauttaneet sen tuollaiseksi. Tasan ei aina mene mieltymykset :D Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Tuo lipasto on hyvin kaunis. Ja lattian väri on ihana. Meillä on ihan kamalan mallinen eteinen, tai kaksi, jotka ei toimi mitenkään päin. Ihmettelen mitä ihmettä tämän suunnittelija on aikanaan oikein ajatellut, kun pohjapiirrustusta teki :)

  Leppoisaa sunnuntaita Jossu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Lattia on ollut kyllä huippuvalinta ja lipastonkin kanssa olen oppinut pärjäämään (etenkin jos saisin sen mustaksi). Oudon malliset tilat on kyllä haastavia, itsekin joskus pohjakuvia katsoessa olen miettinyt, mitä ihmettä arkkitehti on mahtanut ajatella :) Seinien siirtäminen kun on astetta haastavampaa ja joskus jopa mahdotonta ilman täydellistä purkamista. Toivottavasti saat teidän eteisen (eteiset) toimimaan!

   Poista
 4. Parisuhteessa joutuu tosiaan välillä tekemään kompromisseja silloin, kun makuasiat eivät mene yhteen sisustuksessa. Lipasto on minusta kaunis ja tuo lämpöä, mutta on ymmärrettävää, että kaikkien silmää se ei miellytä. Ehkä voisitte löytää jonkin maalisävyn, joka olisi molempien mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompromisseja on kyllä tehty puolin ja toisin, joskus sitä olen miettinytkin, kuinka erinäköisessä kodissa asuisin, jos olisin sinkku :) Täytyy tässä nyt katsoa, millaiseen ratkaisuun vierashuoneen kanssa päädytään. Kivaa viikkoa!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.