SOCIAL MEDIA

Kun Marimekko petti

Mä rakastan Marimekkoa ja etenkin usealla eri kuosilla saatavilla oleva Oiva -astiasarja on löytänyt pysyvän paikan sydämessäni. Olenkin muotoiluopintojeni aikana tutustunut paremmin Marimekon historiaan ja voinut vain ihailla sen kykyä uudistua ja pysyä ajan hermolla vuosikymmenestä toiseen. Muistan myös sanoneeni opintojeni alussa, että haaveeni on jonakin päivänä olla Marimekon luova johtaja... Ja näköjään se tuli sitten julkistettua täälläkin.


Koska äitini tietää Marimekko innostukseni, sain häneltä viime syksynä syntymäpäivälahjaksi Marimekon lahjakortin. Ja heti joulukuussa sain viimein päätettyä, mihin haluaisin sen käyttää. Uusille pyyhkeille oli tarvetta ja koska meillä on aiemminkin ollut lahjaksi saatuja Marimekon pyyhkeitä, päätin panostaa kahteen muhkeaan kylpypyyhkeeseen mustavalkoisella Varvunraita-kuosilla. Pyyhkeet tuntuivat miellyttävän pehmeiltä ja paksuilta ja ajattelin, että kerrankos sitä "tuhlaa" tavallista kalliimpiin pyyhkeisiin.


Pesin pyyhkeet ennen käyttöönottoa ja innoissani odotin ensimmäistä käyttökertaa - ja petyin. Pyyhkeistä jäi iholle mustaa nukkaa. Ajattelin, että nukkaaminen häviää pesujen myötä ja pesinkin pyyhkeitä ahkeraan ohjeiden mukaan. Mutta ei. Helmikuun loppupuolella lähetin reklamaation kuvien kera Marimekolle ja kysyin, mistä pyyhkeiden runsas nukkaaminen voi johtua. Vastaukseksi sain selityksen froteen toiminnasta ja siitä, kuinka nukkaaminen kuuluu alussa asiaan, mutta sen kyllä pitäisi kohta puoliin loppua. Pyyhkeitä on nyt pesty joulukuusta asti ja edelleen, huhtikuussa, ne nukkaavat. Ensimmäistä kertaa ikinä, voin sanoa pettyneeni Marimekkoon. Ja pahasti. Brändi ja laatu eivät todellakaan kulje aina käsi kädessä.


Yritänkin kovasti toipua tästä pyyhe-episodin aiheuttamasta säröstä Marimekko rakkauteeni ja lohduttautua sillä, että onpahan ainakin yksi kehityskohde, josta kertoa, kun aikanaan sitä luovan johtajan paikkaa haen...

Tsemppiä viikkoon! Täällä tuntuu jo näin tiistai-iltana, että perjantai voisi tulla hieman nopeammin.

20 kommenttia :

 1. Voi eikä! Musta sun ois pitänyt saada uudet pyyhkeet hyvitykseksi?

  Onneks huomen on jo keskari :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin jotakin "hyvitystä" olisin Marimekon kaltaiselta jätiltä odottanut, tässä kun ei ollut kyse mistään kympin tuotteesta.

   Enää kaksi yötä viikonloppuun! :)

   Poista
 2. Hei, ei ole kokemusta MM:n pyyhkeistä, mutta ainakin pellavapyyhkeiden nukkaaminen vähenee huomattavasti kun kastelee pyyhkeet märiksi ennen koneeseen laittoa. Pyyhkeet imevät itseensä muuten "kaiken" pesu veden, eikä pesun aikana irronnut nukka pääse poistumaan normaalisti huuhtelun aikana, vaan jää irtonukaksi pyyhkeiden pintaan.

  Kannattaa ainakin testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, en olekaan tämmöisestä vinkistä ikinä kuullut, joten täytyy ehdottomasti testata :) Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. Minulla kävi vastaavasti, mutta kun reklamoin asiasta saimme uudet pyyhkeet tilalle, samaa sarjaa. Uudet yksilöt eivät käyttäytyneet samoin, nukanneet.
  Perjantaita odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kyseessä voi siis hyvinkin olla vain huonot yksilöt. Täytyy varmaan lähestyä uudestaan Marimekkoa asian tiimoilta. Perjantaita odotellen :)

   Poista
 4. Tämä tuntuu olevan myös H&M:n mustien pyyhkeiden ongelma. Meillon heiltä samat pyyhkeet mustina ja valkoisina. Mustista lähtee nukkaa monien pesujen jälkeenkin. Valkoiststa taas ei yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole H&M:n pyyhkeistä kokemusta, mutta onkohan mustissa pyyhkeissä joku yleinen vitsaus :D Hitsi vie, että se iholle tarttuva nukka on ärsyttävää!

   Poista
 5. Upeat pyyhkeet - harmi, ettei laatu vastaa mielikuvaa. Marimekko on minunkin ikirakkauksiani - tosin sitä rakkautta on haalentanut nykyisin se, että tuotteet tehdään halpatyövoimamaissa.
  Toivottavasti sitten luovana johtajana voi tähänkin vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkonäkö näissä pyyhkeissä on kyllä kohdillaan! Se on tosi kurjaa, että laatumerkki käyttää halpatyövoimaa. Toivottavasti tähän tulisi muutos tulevaisuudessa, kuluttajat kun ovat alkaneet kiinnittää näihin asioihin entistä enemmän huomiota ja jotkut isot firmat ovatkin parantaneet työntekijöidensä oloja köyhemmissä maissa.

   Poista
 6. Kauniit ovat, mutta en ole ennen törmännyt tuollaiseen, että nukkaisivat. Outo ilmiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Varvunraita -kuosi on kyllä tosi kiva! :) Meillä on joskus aiemmin jotkut halpis pyyhkeet nukanneet, iholle jää siis kuivaamisen jälkeen sellaista pyyhkeen väristä nöyhtää, joka ei lähde millään irti. On todella inhottavaa eikä kyllä vanhat Marimekon pyyhkeet nukanneet lainkaan. En siis tiedä, onko kyse vain huonoista yksilöistä vai onko Marimekon laatu oikeasti huonontunut näin paljon...

   Poista
 7. Olen tullut siihen tulokseen, että kaikkein parhaiten kuivaa kaikkein halvimmat ja ohuimmat Ikean pyyhkeet :). Oikeesti. Mitä pehmeämpi ja muhkeampi (ja yleensä myös kalliimpi) pyyhe, sitä varmemmin vesi tarttuu siihen yhtä hyvin, tai siis huonosti, kuin hanhen selkään. Ja oikein mikään ei ole mun mielestä inhottavampaa kuin pyyhkeestä tarttunut nukka kostealla iholla. Hrrr. Nyt lähti Marimekoltakin pisteitä. Finlaysonin meni jo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole Ikean pyyhkeitä kokeillutkaan, täytyypä muistaa :) Meillä on käsipyyhkeinä toiminut kaikista parhaiten Luhdan Aalto-pyyhkeet ja niitä taidan ostaa jatkossa myös kylpypyyhkeiksi, kun ovat hyviä hinta-laatusuhteeltaan (ja lahtelaislähtöisenä täytyy vetää vähän kotiin päin :D) Mikään ei kyllä oo niin inhottavaa kuin se nukka suihkunraikkaalla iholla...

   Poista
 8. Ostin viime kesänä Finlaysonin isot kylpyhuoneet (Citymarketin leimoilla edullisesti). Kylpyhuoneen lattia oli täynnä nukkaa -ja iho myös- parin päivän jälkeen. Käytetty ehkä kolme kertaa, aina nukkasi kylppärin. Ei oo tullut käytettyä koko talvena. Pitääpä kokeilla aiemmin mainittua etukäteen kastelua. Hyvää kevättä kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finlaysonin pyyhkeistä olen muiltakin kuullut huonoa palautetta. Mikä näitä vanhoja laatubrändejä oikein vaivaa? Ja tuo aiempi kasteluvinkki oli kyllä erinomainen, täytyy minunkin kokeilla :) Aurinkoista kevättä sinullekin!

   Poista
 9. Sinuna laittaisin vielä uudestaan viestiä Marimekolle, ei ole brändin laadun mukaiset nuo pyyhkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tehdä niin, ei nimittäin ole minustakaan. Hyvä, etten ole ainoa :)

   Poista
 10. Sain joku vuosi sitten lahjaksi Marimekon käsipyyhkeet, ja niistä tuli ihan kauheat pesun jälkeen. Olen aina kuvitellut, että Marimekon pyyhkeet on laadukkaita, kun ovat sen verta kalliita. Mutta en ole tämän episodin jälkeen ostanut kyseisen firman pyyhkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pari vanhempaa Marimekon pyyhesettiä olleet hyviä, mutta nämä Varvunraidat ovat kyllä melkoinen katastrofi. Lähetin uudestaan viestiä Marimekon asiakaspalveluun ja jos en todellakaan saa uusia tilalle tai rahoja takaisin, niin on kyllä viimeiset pyyhkeet, mitä Marimekolta ostan. Luulisi tosiaan noilla hinnolla saavan parempaa laatua... Onneksi kuluttajat voivat aina äänestää jaloillaan :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.