SOCIAL MEDIA

Raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaarouheella

V:lle leipomani raparperijuustokakun ohjetta kyseltiin, joten tässäpä se tulee. Yhdistelin netistä löytämääni kolmea eri ohjetta, koska yhden ohjeen noudattaminen olisi ollut liian helppoa. Jälkikäteen oli hieman hankala muistella, kuinka ohjeita oikein sovelsin, mutta jospa näillä ohjeilla kakun saisi aikaiseksi.


Raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaarouheella

Pohja:
 200g keksejä (esim. Digestive)
75g sulatettua voita

Raparperisose:
10dl raparperinpaloja
2rkl vettä
1,75dl sokeria

Täyte:
9 liivatelehteä
tilkka raparperimehua (tai vettä)
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
500g maitorahkaa
tehty raparperisose
2rkl vanilliinisokeria

Kiille:
3 liivatelehteä
2dl raparperimehua
1dl sokeria

Koristelu:
100g valkosuklaata

Aloita tekemällä raparperisose. Laita kattilaan pestyt ja pilkotut raparperinpalat, vesi ja sokeri. Keitä raparperejä n. 15-20 min, kunnes ne hajoavat soseeksi. Jäähdytä sose laittamalla kattila kylmään veteen.

Voitele irtopohjavuoka tai vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai vahvan muovipussin sisällä esimerkiksi kaulimella hakaten. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Painele keksimuru tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Tee täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen ja vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja maitorahka. Sekoita joukkoon myös raparperisose ja vanilliinisokeri. Kun liivatelehdet on pehmenneet, kuumenna pienessä kattilassa tilkka raparperimehua. Puristele liivatelehdistä liotusvesi ja sulata ne yksitellen kuumentamaasi mehuun koko ajan sekoittaen. Anna liivatemehun jäähtyä hetken aikaa, ei kuitenkaan jähmettyä. Lisää jäähtynyt liivatemehu tasaisena nauhana jatkuvasti sekoittaen muun täytteen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi enemmän sokeria. (Itse jätin kakun melko kirpeäksi). Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, tee kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kun liivatteet on pehmenneet, kuumenna raparperimehu ja lisää joukkoon sokeri. (Sokerin määrää voi halutessaan pienentää/suurentaa. Itse tein kiilteestä melko makeaa kirpeähkön kakun vastapainoksi). Puristele liivatelehdistä liotusvesi ja sulata ne yksitellen raparperimehuun. Anna mehun jäähtyä, ei kuitenkaan jähmettyä. Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle vuokaan. Peitä ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Ennen tarjoilua, valmista koristelu. Pilko valkosuklaa pieneksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda suklaata 175 asteessa n. 6-8 minuuttia (uunista riippuen), kunnes se on pinnaltaan vaalean pronssinen. Tarkkaile suklaata koko paahtamisen ajan, sillä se palaa hetkessä. Poista leivinpaperi kuumalta pelliltä, kun otat suklaan pois uunista. Anna jäähtyä kunnolla. Rouhi jäähtynyt paahdettu valkosuklaa pieneksi ja koristele sillä kakku haluamallasi tavalla.

  
Itselläni oli valmiina aikaisemmin tekemääni raparperimehua, mutta jos mehua ei löydy kätköistä, voi raparperejä keittää soseen valmistuksessa hitusen enemmän ja ottaa soseesta nestettä talteen kiillettä varten. Vaihtoehtoisesti voi myös jättää koko kiilteen tekemättä, etenkin jos täytteestä tuli omaan makuun sopivan makea/kirpeä. Paahdetusta valkosuklaasta voi tehdä myös kakun pohjan, jolloin ohjeesta saa helposti gluteenittoman. Siinä tapauksessa suklaata tarvitaan tuplamäärä.


Makoisaa lauantaita!

2 kommenttia :

  1. YUMMY! Minkä näköinen kakku! Ai että oli varmaan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo maistui! Varmaan ensimmäinen kerta ikinä, kun ei jäänyt moneksi päivää jääkaappiin pyörimään :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.