SOCIAL MEDIA

Maailman paras raparperimehu

Muutama viikko sitten maistoin ystäväni luona parasta raparperimehua ikinä. Hän ei valitettavasti löytänyt ohjetta mukaani annettavaksi, mutta onneksi löysin vastaavan Marttojen sivuilta.

Raparperituoremehu

½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa
kylmää vettä
1kg sokeria

Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
 Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.

Tyylilleni uskollisena hieman sovelsin ohjetta ja laitoin paljon vähemmän sokeria. Minulla tosin ei ollut puolta sankoa raparperia, joten mehu ei ollut lähtökohtaisesti kovinkaan kirpeää.


Seitsemän pulloa sain pakkaseen ja enemmänkin olisin voinut tehdä, sen verran herkkua mehu on.


Ja parasta se on nimenomaan vissyveteen laimennettuna.


Aurinkoista tiistaita, muistakaa juoda tarpeeksi!

4 kommenttia :

  1. Kuulostaa todella hyvältä ja raikkaalta!

    VastaaPoista
  2. Aika haljulta vaikuttaa ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikä kenenkin mielestä on haljua. Meidän suuhun tämä oli hyvää ja kyllä tuo on vieraillekin tuntunut maistuvan :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.