Raparperituoremehu
½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa
kylmää vettä
1kg sokeria
Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.
Tyylilleni uskollisena hieman sovelsin ohjetta ja laitoin paljon vähemmän
sokeria. Minulla tosin ei ollut puolta sankoa raparperia, joten mehu ei
ollut lähtökohtaisesti kovinkaan kirpeää.
Seitsemän pulloa sain pakkaseen ja enemmänkin olisin voinut tehdä, sen verran herkkua mehu on.
Ja parasta se on nimenomaan vissyveteen laimennettuna.
Aurinkoista tiistaita, muistakaa juoda tarpeeksi!
Aurinkoista tiistaita, muistakaa juoda tarpeeksi!
Kuulostaa todella hyvältä ja raikkaalta!
VastaaPoistaSitä se juurikin on, raikasta :)
PoistaAika haljulta vaikuttaa ??
VastaaPoistaNo mikä kenenkin mielestä on haljua. Meidän suuhun tämä oli hyvää ja kyllä tuo on vieraillekin tuntunut maistuvan :)
Poista