SOCIAL MEDIA

Hyvästi villiintynyt kukkapenkki

Viherpeukaloiden apua kaivataan -postaukseen tulleista neuvoista innostuneena, huhkin tänään neljä tuntia etupihan kukkapenkin kimpussa. Välillä kävin tosin sateensuojassa sisällä hengähtämässä. Kyllä tuo rikkaruohojen nyppiminen, kivien kantaminen ja maan kääntäminen rautalapiolla käy ihan treenistä. Naapurin mieskin kävi ihmettelemässä touhujani.

Tältä siis kukkapenkki ressukka näytti aamulla:


Ei mikään kaunotar.


Päädyin kaivamaan lähes kaiken ylös, vain muutama vihreä alue (en tiedä kasvien nimiä) sai vuorimäntyjen ja tuijan kanssa jäädä. Peitin penkkiin jäävän mullan hiilenmustalla koristekatteella ja asettelin kiviä nätimmin. Olenkin todella tyytyväinen lopputulokseen.


Kaupassa oli vain kaksi pussia mustaa katetta jäljellä, joten sitä täytyy hakea lisää myöhemmin. Tarkoitus olisi myös kivettää kasvien reunukset, mutta tänään en jaksanut enempää kiviä kannella. Saa nähdä, haluammeko istuttaa penkkiin jotakin lisää. Tällä hetkellä miellyttää kuitenkin kukkapenkin selkeys ja helppohoitoisuus, kunhan ei jatkossa anna rikkaruohojen kasvaa kahta vuotta. Melko hyvä suoritus aloittelijalta, vaikka itse sanonkin.


Reipasta lauantaita kaikille!

8 kommenttia :

 1. Hei tuostahan tuli kivannäköinen!! :) kiva tulee varmasti myös, jos nuo "alueetki" ympäröi kivillä. Ja tuohan sitten jotaki ihania kukkia lisäksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa nähdä, koska saan aikaiseksi ne kivet. Tämä oli jo erävoitto mulle, koska inhoan kasvienhoitoa ja nyppimistä :)

   Poista
 2. Hieno tuli! Täällä on samanlaisia hommia tiedossa heinäkuussa, kun tehdään piharemontti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piharemontti kuulostaa isolta urakalta. Mutta on varmasti sen arvoinen :) Itse olin aivan puhki eilisen illan tuon urakan jäljiltä, mutta kannatti kyllä ehdottomasti tehdä. Nyt tuota aluetta on helpompi hallita ja kitkeä rikkaruohot ajoissa :D

   Poista
 3. Aika homma varmasti ollut, mutta tulipa hieno! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä useampi tunti meni ja tänään kyllä reisissä ja selässä tuntee töitä tehneensä :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.