SOCIAL MEDIA

Viherpeukaloiden apua kaivataan

Kuten aiemminkin olen ehkä maininnut, en ollut paikalla, kun kasvituntemusta ja niiden hoito-ohjeita jaettiin. Muutimme taloomme viime heinäkuussa, emmekä silloin oikein jaksaneet välittää pihasta, sillä sisällä alkoi remontti. Mutta kuten vanha viisas sananlasku opettaa, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Joten tällä hetkellä etupihamme kukkaistutukset näyttävät lähinnä viidakolta. Jos siellä ruudun toisella puolella on yhtäkään kasveista ymmärtävää ihmistä, niin jakakaa viisauttanne ja auttakaa kaveria mäessä. Kertokaa kuvista tunnistamienne kasvien nimet sekä onko se istutettu yksilö vaiko rikkaruoho. Minähän en kyseisiä asioita erota. Ja kertokaa hyvät ihmiset minullekin, mitä se hake on ja miksi sitä pitäisi levittää kasvien juurelle.
Tuijan tiedän, sitä ei kuvasta tarvitse tunnistaa

Tyhmä kiittää jo etukäteen, kasvit ei todellakaan ole meikäläisen alaa. Valitettavasti kuvissa olevat ressukat tulivat talon kylkiäisinä, joten kaipa niitä on yritettävä hoitaa. Itsehän istuttaisin pihaan pelkästään havuja ja nurmikkoa ja loput pihasta kivettäisin.

Iloista keskiviikkoa!

18 kommenttia :

 1. Veke vaan kaikki ne mitä et halua säilyttää ja mieluisia tilalle ;) Alimmassa kuvassa hiirenvirnaa ainakin luonnonkukkaa ja vuorimänty istutettu. Siitä voit ottaa nyt ennen juhannusta pikku pätkät pois jokaisesta päästä, niin se haarautuu ja siitä tulee tuuheampi. muissa kuvissa varmaan ainakin ehkä jotain levinnyttä lehtipuuta :D ja yks horsma :D:D Liekö keltanen kukkakaan istutettua. Haah oli hyötyä tästäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis toi vikan kuvan sininen on "rikkaruoho"? Joo, vuorimännystä joku kaveri sanoikin, että kannattaa leikata ne päät :)

   Itse tein myös sen päätelmän, että noi lehtipuut ei taida kuulua tohon :D

   Ja kiitos, oli tästä hyötyä!

   Poista
 2. No hitsi. Hiirenvirna oli ainoa, jonka tunnistin. Oikein innostuin, että nyt pääsen jakamaan viisauttani (varmaan muistatkin, että olen melkoinen hortonomi itsekin :D), mutta Jonsku ehti ensin.

  Itse en koskaan välitä, onko kasvi rikkaruoho vai joku ihan "oikea". Jos rikkaruohon on mielestäni nätti, se saa jäädä ja mielellään vaikka levitä joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään noin niinkuin muuten välittäisi, mutta koska haluaisin karsia kasvit minimiin, niin en mielelläni pitäisi sellaista rikkaruohoa, joka leviää valon nopeudella :)

   Yrityksestä saat kyllä pisteitä!

   Poista
 3. Heh, en osaa kyllä auttaa mutta pakko kommentoida, että mulla on ihan sama ongelma. :D Menin yhtenä iltana kitkemään rikkaruohoja, enkä sit ollutkaan ihan varma, mitkä niistä kasveista oikeasti oli niitä... Mutta itse suunnittelen kanssa sellaista, että talteen ne muutamat mistä tykkään, ja loput pois, oli ne sitten rikkaruohoja tai ei. :)Oma pihahan se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mitäpä väliä jos tykkää! Ongelma on vaan se, minkä Annukallekin mainitsin, että itse yritän päästä mahdollisimman vähällä, joten jos rikkaruoho on salaman vauhdilla leviävää, en halua sitä pihaani :) Ja toinen ongelma meijän huushollissa on se, että tolla miehelläkin on mielipiteitä asioista ja se kielsi mua kääntämästä koko kukkamaata ympäri :D

   Poista
 4. Moikka! Kolmannessa kuvassa taitaa olla maksaruohoa eli tuo matala tuossa keskellä kuvaa. Ja ekassa kuvassa on jotain köynnöskasvia (sydämen muotoiset lehdet). Ne ainakin jättäisin. Toivottavasti oli jotain apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maksaruoho onkin ihan uusi tuttavuus :) Osa kehottaa jättämään tuon köynnöksen ja osa hankkiutumaan pikaisesti eroon, hassua! Saa nähdä, mitkä kaikki saavat lähtötuomion, kunhan vain löydän aikaa (ja lapion) kukkapenkin mylläämiseen :D

   Poista
 5. Moi, tuossa ekassa kuvassa oleva yksinäinen oranssinkeltainen pikkukukka näyttäisi tulikellukalta. Se on sievä pieni kukka, joka kukkii alku kesästä, kestää hyvin maljakossakin. Myös ekan kuvan etualalla olevat sydämen muotoiset lehdet näyttäisivät kuuluvan elämänlangalle, maku asia haluaako sen kukkapenkkiinsä (minä en halua, koska kiertyy muiden kasvien ympärille ja kukka on valkoinen). Melkeinpä kaiken muun repisin pois paitsi tulikellukan. Hake on "silputtua" puuta/puunkuorta, joka laitetaan siksi katteeksi kukkien juurille, että rikkaruohot eivät pääse sen alta kasvamaan, se pitää myös mullan allaan pidempään kosteana, joten pieni kuivakausi ei haittaa. Terkut Olasta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti hake infosta! Täytyykin huomenna töiden jälkeen poiketa kaupassa sitä ostamassa (vähemmän hoitoa on aina meikäläisen mieleen) :D

   Saa nähdä, lähteekö kaikki, kun lapion kanssa alan hutkimaan! Ja terveisiä sinne Olaan takaisin :)

   Poista
  2. Moi taas, sinuna laittaisin noiden havujen juurelle joko suikeroalpia tai kirjavaa maahumalaa maanpeitekasviksi (voi laittaa myös hakkeen päälle), pääsisivät havut oikeuksiinsa. Itselläni on suikeroalpia kukkapenkin maanpeittona, tykkään siitä kovasti, kukathan siinä on mitättömän pienet ja keltaiset, mutta se kaunis kiiltävä lehtien vihreys on ihan mun juttu. Terkuin Leena

   Poista
  3. Kävin tänään ostamassa haketta ja ajattelin katsoa aluksi, että mitä päädyn penkkiin jättämään ja miltä penkki näyttää raivattuna ja hakkeen kanssa. Saa sitten nähdä, päädynkö istuttamaan mitään lisää. Kiitos kuitenkin vinkeistä :) Toivottavasti vain sade hellittäisi huomenna, jotta pääsisin kukkapenkin kimppuun :D

   Poista
 6. Nää on aina kivoja... Kuvat oli tosin harmillisen pieniä tarkkaan tutkailuun. Kuvista (eka) mie erotan jonkun sorttista köynnöstä (sydämen mallinen lehti), voisi olla ehkä elämänlanka...!? Toisen kuvan keltaista kasvia veikkaan rikkanenätiksi... Kolmannessa jonkun sortin maksaruohoa(?) ja lemmikkiä ja sitten noita mitä muut ovatkin jo tunnistaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mietin itse samaa tuosta kuvakoosta, mutta jos olisin jokaisen kukan kuvannut yksitellen, ei postaus olisi vieläkään valmiina :D Eikä sen nyt niin justiinsa ole :)

   Ja hyvä, että joku tykkää näistä kasvihommista!

   Poista
 7. Ensimmäisessä kuvassa näyttäisi olevan elämänlankaa... Jotkut pitävät sitä riesana, leviää kuin rutto. Kitkeä saa urakalla. Mutta kivasti köynnöstää ja meillä peittää joka kesä kuistin yhden "seinämän". Sitä on eri lajikkeita. Aitoelämänlanka on kait ihan koristeköynnös ja toinen köynnöstävä samantyyppinen on sitten(rikka)ruoho. Meillä tuo viimeinen. Tekee valkoiset kukat. Otappa näistä selvää... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juu ystävältä kuullut, että tuo elämänlanka voi olla aikamoinen riesa, jos siitä ei pidä, sillä leviää kovasti. Saattaa olla, että yritän kaivaa sen pois, sillä se on ikävästi kietoutunut noiden mäntyjen ja kaiken muun ympärille. Köynnöstarkoituksessa onkin varmaan nätti :)

   Poista
 8. Minäkin kuvittelin, että tunnistan...ykköskuvassa voisiko olla semmoinen kuin aasinkorva? Tuo pieni vasemmalla oleva lehti. Voin olla väärässäkin. Siellä on minusta loput rikkaruohoja ja joku levinnyt koivu tms. Kakkosessakaan en näe kuin rikkiksiä. Kolmosessa on takana vaaleanvioletti lemmikki, josta joku tykkää puutarhassa, mutta luonnonkasvihan se on. Se on nätti kun se kukkii, sen jälkeen se on aika risumainen. Leviää kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä mietin itsekin, että nuo pienet puiden alut ei taida kuulua talon seinustalla olevaan kukkapenkkiin :)

   Aika urakka taitaa olla edessä, mutta pakko tuolle etupihalle on jotakin tehdä. Naapurin rouvilla on kaikilla viimeisen päälle pihat ja meillä näyttää tuolta, hävettää kyllä kovasti :D

   Kiitos avusta!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.