SOCIAL MEDIA

Kotiseuturakkautta

Kaupallinen yhteistyö: Blawhi Graphics

Opintojeni loppusuoran lähestyessä, on mieleeni hiipinyt useammankin kerran ajatus siitä, että tulevaisuuden työni löytyvät todennäköisesti Etelä-Suomesta. Ajatus on ollut samaan aikaan innostava, mutta myös pelottava. Olen toki kotoisin Lahdesta ja viettänyt suurimman osan elämästäni Lahden ja pääkaupunkiseudun taajamissa, mutta Kajaanista on kuitenkin tullut koti. Tänne minä muutin V:n perässä lähes kuusi vuotta sitten ja tänne me rakensimme yhteisen elämän. Vaikken missään vaiheessa ole ajatellut Kajaanin olevan loppuelämämme paikka, on tunneside ensimmäiseen omaan kotiin vahva. Kodista onkin tullut minulle erittäin rakas paikka ja sen merkitys on kasvanut entisestään viettäessäni viikot Rovaniemen opiskelijaboksissa. Vaikkei talomme se unelmatalo olekaan, on seinien sisällä jotain paljon tärkeämpää.


Aina silloin tällöin olen leikitellyt ajatuksella Etelä-Suomeen palaamisesta. Sukulaiset ja lapsuudenystävät olisivat lähempänä ja rakkaiden merkkipäiviin osallistuminen helpompaa. Kuitenkin nyt, kun valmistuminen alkaa muuttua kaukaisesta tavoitteesta hetki hetkeltä konkreettisemmaksi, ei ajatus lähtemisestä tunnukaan niin helpolta. Vaikka olen melko sopeutuvainen ihminen ja asunut jo tähän mennessä elämääni neljällä eri puolella Suomea olevalla paikkakunnalla, on Kajaanissa jotakin ainutlaatuista. Elämä täällä on helppoa, sillä kauppoihin, terveyspalveluihin ja kulttuuritapahtumiin on lyhyt matka. Historialliset rakennukset elävöittävät katukuvaa ja keskellä Kajaaninjokea seisovat Kajaanin linnanrauniot ihastuttavat kerta toisensa jälkeen. Ja se luonto, toistaiseksi en ole mistään muualta löytänyt yhtä puhdasta ja kaunista luontoa kuin Kainuusta. Oulujärvi saarineen ja uimarantoineen, läheiset vaarat ulkoilureitteineen ja kaupunkia halkova joki ympäristöineen tarjoavat kauniiden maisemien lisäksi monia harrastusmahdollisuuksia. Kajaanissa luonto on jatkuvasti läsnä.


Oli tulevaisuudessa kotimme missä tahansa, pieni pala Kajaania tulee aina kulkemaan mukanamme. V katseli tätä upeaa Blawhi Graphicsin karttajulistetta jo vuosi sitten Kuopio Designmarketissa, joten kun Kristiina halusi tämän meille antaa, ei vastausta tarvinnut miettiä kahdesti. Vaikken sitä tänne muuttaessani voinut kuvitellakaan, on Kajaani vienyt palan sydämestäni.


Leppoisaa loppuviikkoa! Ihan käsittämätöntä, että kohta on jo toukokuu.

8 kommenttia :

 1. Kaunis taulu, meiltäkin löytyy karttataulu omasta kotikaupungistamme. Tsemppiä opiskelujen loppuunsaattamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on aivan ihana <3 Näitä karttajulisteita löytyykin monelta eri valmistajalta, taitavat olla kovassa suosiossa tällä hetkellä. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Kääk. Mulle ei ole tullut mieleenkään, että olisit kotoisin jostain muualta (etenkään Lahdesta) kuin Kajaanista. Jotenkin niin kuulut sinne, mutta kai se on sitä, että olet asunut siellä koko sen ajan, kun ollaan "tunnettu", joten ei ole tosiaan tullut ikinä ajateltua, etteikö se olis ollut aina sun kotikaupunki. Minäkin tykkään Kajaanista. Se on jotenkin niin ihmisen kokoinen ja ihmismäinen.

  Kepeää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toi "etenkään Lahdesta" oli hyvä :D Täällä Kajaanissa on tosi paljon muualta kotoisin olevia ihmisiä, meidän täkäläisessä ystäväpiirissäkään ei taida kovin montaa kajaanilaislähtöistä tyyppiä olla... Että mä en oikeestaan edes tiedä, millainen on "perinteinen kajaanilainen". Mutta toi on hyvin sanottu, Kajaani on juurikin ihmisen kokoinen :)

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Minulle olisi kamala paikka muuttaa muualle tai vaan uuteen asuntoon, sillä "juurrun" totaalisesti. Tuntuu että koti on niin täynnä muistoja ja se on todella tärkeä paikka näin vanhenmiten.
  Mukavaa loppuviikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä semmoinen asia, mikä selvästi jakaa ihmisiä kahteen leiriin. Meidän perhe muutti neljästi ennen kuin itse sitten muutin pois kotoa, joten sieltä varmaan juontaa sellainen, ettei niin "juurru". Toki muutettiin aina saman kaupungin sisällä, joten koulu ei vaihtunut, mutta silti :) Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Karttajulisteet ovat pop nyt ja meilläkin sellainen. Minä asustelin kymmenen vuotta Helsingissä ja oli aika iso kynnys muuttaa aivan uudelle paikkakunnalle helmikuussa. Aikansa ottaa, että Järvenpään tuntee kotikunnakseen, mutta onneksi siinä auttaa, että uusi koti on ihana ja näin kesällä näkee myös paikan parhaimmat puolet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen vuotta on kyllä pitkä aika, en yhtään ihmettele, että uuteen kotikaupunkiin tottuminen vie oman aikansa. Itse olen yrittänyt ajatella niin, että aina voi muuttaa takaisin. Jos ei kokeile, niin ei voi tietää :) Ja mieluummin muistelee vanhana niitä ei-niin-onnistuneita heittäytymisiä kuin tekemättä jääneitä asioita. Kaikesta kuitenkin oppii jotain :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.