SOCIAL MEDIA

Kodin käyntikortti kuntoon

Me ihmiset teemme toisistamme päätelmiä sekunneissa ja sen paljon puhutun ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Oletko kuitenkaan koskaan miettinyt, mitä vieraat näkevät kodistasi ensimmäisenä? Olen nähnyt monia vanhoja taloja, joissa ulkokuori on ristiriidassa sisäpuolen kanssa ja päällimmäisenä tunteena niistä on jäänyt hämmennys. On toki paljon asioita, joihin on hankala jälkikäteen vaikuttaa, mutta yksinkertaisillakin jutuilla voi saada ison muutoksen.

Inhosin alusta alkaen talomme koristeurallista etuovea sekä perinteisiä kartanotyylisiä valaisimia. Omaan makuuni ne olivat aivan liian romanttiset eivätkä vastanneet mielikuvaani meidän kodista. Tämän vuoden tammikuussa vaihdatimme viimein kaikki ulko-ovet ja pari viikkoa sitten myös ulkovalaisimet uusittiin. Sivu- ja takaoven tyylit eivät juurikaan muuttuneet, mutta moderni etuovi freesasi koko sisäänkäynnin ilmeen, puhumattakaan energiatehokkuudesta: vanha ovi vuoti kuin seula ja etenkin talvipakkasilla tuulikaapissamme kävi melkoinen viima. Modernin oven seuraksi halusin epäsuoraa valoa antavat Konstsmiden Modena -valaisimet, jotka mustana toimivat hyvänä väriparina katolle ja tuovat sopivaa kontrastia vaaleansinisen ja valkoisen seuraksi.

Millainen on sinun kotisi ensivaikutelma?

10 kommenttia :

 1. Voi kun olisikin oma kuisti!!Kaunista ja ihana tuo ovi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jaksan kyllä edelleen ihailla tuota ovea :) Ja joo, kerrostalossa on vähän hankalampaa alkaa muuttamaan ulko-ovia tai kerrostalon ulkomuotoa :D

   Poista
 2. Meillä on samanlaiset ulko-ovet, enkä ole vieläkään kyllästynyt, vaikka siitä on ikuisuus kun vaihdettiin. (Edelliset oli holvikaarelliset tiikkiovet :D).

  Kiva sisääntulo! Ihan jossumainen :). Ja tykkään noista amppeleista ja isoista ruukuista heinineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ovi on kyllä ihan supernätti! Ja vitsi miten paljon enemmän tuli valoa tuulikaappiin :) Kiva kuulla, että on jossumainen sisäänkäynti, niin kait sen pitää ollakin (paitsi ehkä vähän myös V:tä, joka ei tosin halunnut ottaa kantaa kesäkukkiin eikä kuistin "sisustamiseen") :D

   Poista
 3. Näyttää hyvälle!
  Tuo ovihan myös kätevä, kun päästää valoa tuulikaappiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, tuulikaappiin tulee ihan hirmuisesti enemmän valoa :)

   Poista
 4. Hieno ovi ja kuisti kokonaisuudessaan. Kukat ja kasvit antaa mukavan loppusilauksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, että muutkin tykkää :) Ja täytyyhän sitä nyt kesällä edes vähän vihreää olla (takapihalla ei sitten olekaan mitään kukkia :D)

   Poista
 5. Hei, huippu muutos! Haa,meiltä löytyy täysin samanlainen ovi mitä tuo teidän entinen. Täytyypä näyttää miehelle tää, jos sais oven vaihtoo vauhtia tuon valoisuuden varjolla. Oikeasti eteisemme kaipaisi enemmän valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Meillä itseasiassa lähti tämä koko oven vaihto miehen aloitteesta, joten toivottavasti teilläkin homma etenisi :) Ja oikeasti, tuo vanha ovi veti niin paljon, ettei mitään järkeä! Ovimiehet sanoi vaihtaessaankin, että vanha ovi oli puolet ohuempi kuin tuo uusi.... Joten suosittelen lämpimästi, sekä valoisuuden että energiatehokkuuden kannalta :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.