SOCIAL MEDIA

Yli 700 euroa puupölkystä?

Arvostan kovasti kotimaista muotoilua ja jos tuotteet vielä suunnittelun lisäksi valmistetaan Suomessa, on kotimaisen työn tukeminen erittäin suositeltavaa. Tämän kaiken sanottuani, olin kuitenkin hämmästynyt, kun minulle esiteltiin yli 700 euroa maksava design tammipölkky.

Kuva: Finnish Design Shop

Ymmärrän jalopuun olevan arvokasta enkä tahdo mitenkään aliarvioida puuseppä Kari Virtasen työtä, onhan tuo jakkara älyttömän hieno. Mutta silti.

Maksaisitko sinä 743 euroa tammipölkystä?

16 kommenttia :

 1. Tämä pölkky on aiheuttanut paljon keskustelua viime aikoina. Omassa työssäni olen kuitenkin huomannut, että usein ne ulkopuolisen silmään yksinkertaisimmat jutut saattavatkin viedä käsityönä tehtynä yllättävänkin kauan aikaa ja vaivaa.
  En ole päässyt silittelemään kyseistä pölkkyä, mutta uskoisin viimeistelyn olevan viimeisen päälle tehtyä. En silti itse maksaisi kyseisestä (tai kyllä mistään muustakaan jakkarasta) tuota hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin siksi niin herkullinen aihe, kun kolikolla on aina kaksi puolta :) Jakkaran toimitusaika on 4-6 kuukautta, joten sen valmistamiseen kuluu käsityöläiseltä monia monia tunteja. Työtunneista puolestaan olisi kohtuullista maksaa käypä korvaus, joka varmasti selittää jakkaran suolaista hintaa. Sitä en siis todellakaan epäile, etteikö jakkaran viimeistely olisi huippuluokkaa.

   Kolikon toiselta puolelta löytyykin se, onko tässä mitään järkeä? :D Itsekään en kyseisestä tuotteesta pyyntihintaa maksaisi. Toki jos olisin miljonääri, niin mielelläni ostaisin työtä Suomeen. Sitä paitsi, eihän se hullu ole joka pyytää :)

   Poista
 2. Huh huh kun oli kallis. En pystyis panemaan tollaseen jakkaraan noin paljon rahaa. Onneksi ei meille se sopiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalleushan on tietenkin aina suhteellista, mutta veikkaisin, että meidän tavallisten tallaajien budjettiin tuossa hinnassa on hieman liikaa :) Kaunishan se toki on ja minä kyllä mielelläni antaisin sille kodin, jos joku sen minulle haluaisi lahjoittaa :D Mutta ei, minäkään en siitä noin paljoa maksaisi.

   Poista
 3. En maksaisi. En valitettavasti näe siinä mitään muuta kuin palan puuta...

  VastaaPoista
 4. En maksaisi.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa, se on ilmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla linjalla siis muiden kanssa! Odotan innolla sitä kommentoijaa, joka maksaisi :)

   Poista
 5. Muotoilulla käsitetään yleensä jotain omaperäistä "muotoilua". Tässä liikutaan kuitenkin äärirajoilla kirjaimellisesti sen asian suhteen onko tämä enää omaperäistä? Usein kyseiseesn pölkkyyn viitatuissa artikkeleissa on painotettu viimeistelyä, jolla halutaan erottua kansanomaisista teeseitse pölkyistä. Se onkin sitten toinen juttu riittääkö se? Sanotaanko näin että sijottaisin rahani johonkin omaperäisempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo aivan eri luokkaa kuin tavalliset metsästä kaadetut pölkyt, mutta minunkaan mielestä ei 700 euron arvoista. Hankalaa onkin ulkopuolisena arvottaa toisen tekemä työ, mutta ehkäpä tällekin on kysyntää ulkomailla, monissa maissa kun puu ei materiaalina ole mitenkään itsestäänselvyys :)

   Poista
 6. Tuon valmistamiseen ei mene kuukausia.
  Pitäisikö laskea hinta myös kuivumiselle.. Tuollainen tammipölkky kestää kuivua > 5 vuotta. LAsketaampa sille hinta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaankaan kuukausia, mutta ymmärrän toki sen, että käsityöläisellä menee työtunteja tuon valmistamiseen. Kuivumisaika on tietenkin asia erikseen, mutta kestäähän kaikilla muillakin tammituotteilla se yhtä kauan (eikä kaikki silti maksa tuota vertaa!). Puutuotteita työkseen tekevillä onkin varmasti oma hommansa siinä, että aina pitäisi olla varastossa tarpeeksi kauan kuivunutta puuta. Ihailenkin kotimaisten puuseppien taitoa ja tuotteita ja kuten jo postauksessa mainitsin, on tuo mielestäni älyttömän hieno. En siitä kuitenkaan suomalaisena maksaisi 743 euroa :) Ulkomaan myyntiin tuo on kuitenkin varmasti omiaan. Ja eihän se ole hölmö, joka pyytää... :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.