SOCIAL MEDIA

Helppo tonnikalapastavuoka

Meidän yhdeksi suosikkiruuaksi on tullut erittäin helppotekoinen tonnikalapastavuoka. Netistä löytyy monia erilaisia ohjeita, mutta minä olen tehnyt seuraavanlaisesti:

Helppo tonnikalapastavuoka

pastaa
sipulia
valkosipulinkynsiä
tonnikalaa
ruokakermaa
ketsuppia 
juustoraastetta

Laita pasta kiehumaan ja anna sen kiehua lähes kypsäksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne paistinpannulla. Lisää pannulle tonnikala ja anna sen hieman paistua. Kaada sipulit ja tonnikala kattilaan pastan sekaan. Lisää ruokakerma ja hieman ketsuppia. Sekoita aineet sekaisin. Kaada seos voideltuun vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 min.


En laittanut ohjeeseen aineiden määriä, sillä tämän voi tehdä oman maun ja ruokailijamäärän mukaan. Itse käytin puolikkaaseen vuokaan pastaa n. 3dl, tonnikalaa n. 300g, kaksi valkosipulinkynttä, yhden pienen sipulin, 2,5dl ruokakermaa ja n. 50g juustoraastetta. Täysjyväpastalla vuoasta saa entistä ruokaisamman, meiltä ei sitä tällä kertaa löytynyt. Mausteita en laittanut pastan keitinsuolan lisäksi lainkaan, sillä tässä ruuassa tykkään käyttää valmiiksi maustettua tonnikalaa, ehdoton suosikki on lime & mustapippuri.


 Kivaa sunnuntaita!

14 kommenttia :

  1. Tätä aion kokeilla! Rakastan pastoja ja etenkin tällaisia helposti tehtäviä juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, tätä voi helposti muokata mieleiseksi ja on kyllä ehkä maailman yksinkertaisin ruoka valmistaa :)

      Poista
  2. Nam, tämä on yksi meidänkin perheen suosikeista - helppoa ja hyvää arkiruokaa, josta todellakin saa vaikka joka kerta erilaista pienillä muutoksilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöiset ohjeet onkin parhaita - nopeita ja muunneltavia! :)

      Poista
  3. Nam, just laittoin uuniin! Ja piti jo vähän maistella niin oli niiiiin hyvää! Tosin en löytäny tota tonnikalaa, nii laitoin yrtit-ruokakermaa, tilliä mausteena ja sitruunamehua :P! plus vielä tavallista ruokakermaa vähän. Eikä kyllä tarvinu muita mausteita kuin se suola! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli hyvää! Tää on juurikin siksi ihan paras ohje, että voi muokata aina sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään :)

      Poista
  4. Oi oi, kuulostaa sopivalta! Kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
  5. Tosi hyvää ja helppoa!
    Meillä vuokaan eksyi tonnikalahiutaleita öljyssä ja toinen purkki tonnikalaa tomaattikastikkeessa, kolme yrttiä -ruokakermaa, sitruunapippuria, sipuli, v-sipuli ja paaaljon ketsuppia ja juustoraastetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillekin maistuu! Tämä on pysynyt meilllä kestosuosikkina jo monta vuotta :)

      Poista
  6. Laitoin juuri uuniin. Sipulia ei ollut ja ketsupin unohdin! Helppo tehdä ja tuoksu on mahtava.

    Vaari 70v

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun ihmiset jaksavat tätä edelleen kommentoida! Toivottavasti maistuu, meillä keikkuu edelleen suosikkiruokien kärkisijoilla :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.